Tips Naikkan Ranking Blog

Bulan ni seperti agak busy dengan kerja-kerja dan assignment aku. Nasib baik dapat diselesaikan dalam masa yang diberikan. pheeewww.. Tapi tak lah aku ni sebusy Denaihati. Amboi, sampai ke Cambodia yea travel. Kalau beliau tak busy, boleh laa aku nak lawan ping pong dengan beliau guna laptop aku yang cabuk ini. hew hew hew.

Baru teringat nak check ranking sebab aku nak tengok pergerakan ranking blog aku. Februari dan Mac dah ada. Cer tengok entri yang lepas. Kali ni boleh laaaa. Ada perubahan sedikit di ranking Alexa dan dalam Malaysia.

Ranking Alexa April 2012

dan yang bulan lepas..

Ranking Alexa Mac 2012

Ranking Alexa dah bawah 200K, Ranking Malaysia ada perubahan kecil sahaja. Mungkin ramai blogger di Malaysia yang sedang meningkat naik. Kebiasaannya, ranking akan naik jika kita selalu update entry blog. Ping kan juga kepada google untuk spiderbot crawl ke blog anda.Cuba anda biarkan blog anda tak update beberapa hari. Mesti ranking akan jatuh. kan?

Jangan lokek untuk berikan backlink kepada rakan bloggers. Tak kira dari skill mana dan cara mana pun anda letakkan backlink itu. Dan itulah site linking in yang sekiranya meningkat, maka carian enjin juga akan lebih men’cari’ blog anda. Lebih peluang untuk korang berada di atas dalam carian enjin.

Next target, ranking Alexa bawah 150K dan Malaysia ranking bawah 1000.

Jom update blog!

489 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam