Saat Kita Berpisah

5k samsung

Empat bulan sudah berlalu, Saat kita berpisah.. Ku pegang erat tubuhmu.. Sepertinya tak merelakan.. Kepergianmu untuk meninggalkanku.. Sedih.. pilu.. Semua perasaan bercampur baur pada hari ini. Dah lama bersama-sama ke mana saja. Ke mana-mana sahaja aku bawa pergi. Hari ni, terpaksa aku berpisah. Bukan dengan seseorang. Tapi…. Berpisah dengan Samsung NX Mini… Selama 4 bulan [...]

392 total views, 24 views today

Jemaah Haji Malaysia berangkat ke Tanah Suci

Haji KT01

Ketika artikel ini ditulis, Jemaah haji KT02 sudah menaiki bas ke KLIA manakala jemaah haji KT01 sebelum itu sudah berlepas ke KLIA. Berlalu sudah bulan Ramadhan al Mubarak, dan kini masuk ke bulan Zulkaedah. Bersyukur sangat-sangat kepada mereka yang telah ‘dipilih’ untuk mengerjakan ibadah haji. Sudah tentu dalam diri masing-masing ada menyimpan hasrat untuk mengerjakan rukun [...]

424 total views, 9 views today

Juara Bowling Lelaki

Juara Bowling Lelaki

Masa 17hb yang lepas, aku sekeluarga ke Metro Point Kajang. Ada tournament bowling katanya. Untuk qariah Surau An-Nur Sungai Jeluk Kajang. Kali pertama buat aktiviti ini untuk qariah surau. Tujuannya tak lain tak bukan adalah sebagai salah satu aktiviti beriadah bersama keluarga di samping merapatkan ukhuwah di antara satu sama lain. Aku? Tak laa terror [...]

546 total views, 7 views today

Oh My English! Sempena Hari Merdeka 24 dan 31 Ogos

Oh-My-English-Merdeka

Sempena Hari Kemerdekaan Malaysia ke-57 yang bakal disambut pada 31 Ogos ini, Astro TVIQ bakal mempersembahkan siri sitkom pendidikan popular, Oh My English! (OME!) Musim Ketiga dengan dua episod Istimewa Merdeka pada 24 dan 31 Ogos 2014 (Ahad), jam 9.30 malam secara eksklusif di Astro TVIQ (saluran 610). OME! Istimewa Merdeka menjanjikan hiburan hujung minggu [...]

493 total views, 19 views today

RM157,000 untuk Peraduan Video Merdeka ESCAPE Shots

narmi cover

Negara kita yang tercinta, Malaysia akan menyambut Hari Kemerdekaan ke 57  tidak lama lagi. Celcom Escape menganjurkan kontest video Merdeka sebagai salah satu cara untuk meningkatkan lagi jiwa patriotik di kalangan rakyat Malaysia khususnya para remaja dan belia. Di sinilah  kita tunjukkan bakat dan kreativiti tersendiri. Sudah tentu ramai yang berbakat dalam menghasilkan video pendek dan sudah pasti semangat patriotik [...]

351 total views, 3 views today

Uji Bakat Pencetus Ummah Musim Kedua

Finalis Pencetus Ummah musim pertama

Program realiti Pencetus Ummah ternyata telah berjaya mencipta fenomena televisyen di Malaysia. Kelainan pendekatan dakwah yang dibawakan berjaya mencuri perhatian dan mendapat sambutan yang amat memberangsangkan. Justeru, pihak Astro Oasis bakal meneruskan lagi usaha pencarian pendakwah baru yang serba boleh dengan mengadakan sesi uji bakat Pencetus Ummah musim kedua di beberapa buah lokasi. Pencarian ini [...]

543 total views, no views today

Tempah Makan di Restoran dengan Offpeak.my

Makan Udang

Rasa nak makan di restoran bersama kawan-kawan? Tak tahu ke mana nak pergi? Jangan risau korang boleh cari pelbagai pilihan di Offpeak.my dimana ia merupakan diskaun makan dari restoran yang terpilih yang kebanyakannya di Lembah Klang, 2 di Pulau Pinang dan 1 di Pahang buat masa ini. Bukannya apa, alang-alang korang nak makan tu, bolehlah [...]

701 total views, no views today

Rumah Terbuka 2014

Gaya Travel

Masih dalam mood raya lagi ke? Bulan syawal sebulan. Macam-macam program ada. Lebih-lebih lagi kalau hujung minggu. Memang confirm lah Rumah Terbuka a.k.a. Open House merata-rata dan memang tak sempat kalau nak pergi semua. Cuma mana yang sempat, dapatlah hadir memeriahkan undangan tuan rumah. Pagi sabtu yang lalu, dimulakan dengan Majlis Perasmian Pusat Terapi Al [...]

617 total views, no views today

Samsung NX Mini dengan Lensa Boleh Ubah

Lens NX Mini

Dah hampir 4 bulan aku guna Samsung NX Mini. Dah rasa memang sebati dengan kamera Samsung NX Mini tu. Kalau yang selalu jumpa aku di event, akan perasan aku akan bawanya ke mana-mana saja. Harus laaaah kan. Pencinta SAMSUNG. Mana lagi yang dapat mengambil hati aku dengan kamera ‘selfie’ terbaik ini. Dengan 20.5 Megapixel, sudah [...]

868 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...