Resepi Puding Roti dengan Philips Pressure Cooker

kukus puding roti

Hari Raya memang meriah. Asyik makan kuih raya, lemang dan ketupat je kan. Maka aku pun teringat Philips Pressure Cooker yang aku menang masa contest masak di AEON Big dulu. Apa kata kita masak lain pulak. Wife dan adik-adik ipar nak mencuba buat puding roti. Semua macam tak percaya je boleh guna Philips Pressure Cooker [...]

370 total views, 111 views today

“The Expendables 3″ Bocor di Online

The expendibles 3 poster

Filem yang akan datang, “The Expendables 3″ telah bocor dalam talian! Ketika Sylvester Stallone mungkin tidak gembira apabila mengetahui bahawa versi DVD-kualiti filem yang memaparkan pelakon seperti Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Dolph Ludgren telah secara haram bocor dalam talian. Pengguna telah dengan senang hati memuat turun filem, dengan salinan tersebut setelah mendapat lebih 189,000 hits dalam masa [...]

503 total views, 43 views today

Salam Aidilfitri 1435H dari Shakiddo

keluarga pagi raya

Assalamualaikum, Kepada semua yang beragama Islam, aku mengambil kesempatan di sini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Aku susun sepuluh jari memohon kemaafan atas apa juga kesalahan yang telah aku lakukan. Sama ada secara sengaja atau tak sengaja. Sama ada secara terang-terangan atau tidak perasan. Manakan tahu jika ada yang terasa dengan percakapan, perbuatan, perkataan [...]

448 total views, 14 views today

Riang Raya Bersama Marrakech Tea

Marrakech tea Boxes

Dah nak raya! Kejap je rasanya. Korang dah ada idea nak hidang minuman apa di hari raya? Dalam kepala aku memang dah ada Marrakech Tea. Sesuatu yang baru dan perlu korang cuba. Boleh hidang kat tetamu yang datang. Kalau tak pun, boleh je minum bersama yang tersayang. Sambil rileks dan santai menonton televisyen. Baru-baru ni [...]

472 total views, 7 views today

Kisah Baju Terbalik

Melastik abs

Seperti biasa kami datang ke Akademi Denaihati. Hujan renyai-renyai dingin di pagi hari. Tiba-tiba datang si Babah Ray. Aku tersenyum nak tergelak dalam hati. Boleh pulak dia macam tu. Kenapa lah pagi rabu ni. Kelam kabut ke? Sebab…… Pakai baju terbalik!!! hahahahaa Denggg! dah laa sama dengan aku punya. Kami beli di tempat yang sama [...]

767 total views, 11 views today

Iklan Raya 2014

tiket metallica percuma

Raya dah dekat. Macam biasa, mesti ada iklan raya. Dah tengok semua iklan raya tahun 2014 ni? Ada yang dah tengok kat televisyen dan tak kuran juga yang tengok kat Youtube. Nampak macam iklan raya dari Petronas dah mencecah lebih sejuta view dek kerana Ads di Youtube. Menarik juga. Bagi aku semuanya ada mesej dan [...]

978 total views, 9 views today

Stanzo Pilihan Rekabentuk Dalaman Rumah

stanzo chair

Raya pun dah nak dekat. Dah ada perabot raya? Jom ke Stanzo Collection! Konsep di Stanzo Collection ini memberi manfaat kepada pelanggan, dari segi harga mampu milik dan pelbagai pilihan, di mana mereka dapat melihat dan menggambarkan bagaimana perabot dan hiasan yang dibeli nanti akan kelihatan dalam rumah sendiri. Pada masa ini, pelanggan-pelanggan boleh melihat pelbagai [...]

670 total views, 9 views today

Buffet Ramadhan Restoran Lalapan Upin Ipin Putrajaya

Makan di Restoran Lalapan

Pernah dengar Restoran Lalapan di Putrajaya? Kali pertama juga bagi aku kerana kawasan tersebut adalah kawasan yang baru siap. Ramai yang tidak tahu lagi kewujudan beberapa kedai di situ termasuklah aku. hehehee. Jadi, tanpa membuang masa lagi aku menghadirkan diri berbuka puasa di Restoran Lalapan atas jemputan Les Copaque Production. Terima kasih banyak-banyak tau! Kali pertama [...]

1,464 total views, 11 views today

#gilabola dengan Rakyat Malaysia

Gila Bola

Siapa yang tak tahu lagi yang pasukan Germany adalah Juara bagi Piala Dunia 2014 kali ini. Jaringan cantik Mario Gotze menjulang German sebagai Juara Piala Dunia baru. Perlawanan akhir German vs Argentina memang sengit dan mendebarkan dengan banyak peluang untuk menjaringkan gol daripada kedua pasukan. Minit 112 telah membezakan kedua pasukan apabila bola hantaran Andre Schurrle disambar cantik [...]

608 total views, 6 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...