Jimat Belanja dengan Isi Minyak Shell

Shell Winner

Minyak petrol? Bagi aku sama saja. Hari-hari berulang alik dari Putrajaya ke Shah Alam. Anggaran dalam 70 kilometer sehari. Dan tambahan lagi kilometer apabila aku ke Kajang dalam dua hari sekali. Sudah tentu kena isi minyak untuk kereta aku. Selama ini aku tak kisah sangat sebab anggapan aku, minyak petrol adalah sama untuk kereta aku. [...]

221 total views, 221 views today

Silap Mata Houdini di History Channel

houdini History Channel

Korang suka silap mata? Magik? Macam aku, memang suka tengok persembahan silap mata. Tak kira di dalam persembahan khas ataupun ada di dalam filem. Ia berkaitan dengan ilusi, kepantasan, kemahiran dan juga kecekapan sama ada di hadapan penonton depan mata atau di atas pentas. Kebetulan, semalam pun aku layan cerita Now You See Me, “The [...]

476 total views, 157 views today

Senamrobik Merdeka Bersama JoHaRa Pagi ERA!

Senamrobik ERA

Sempena menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-57 pada tahun ini, ERA fm menampilkan satu keunikan apabila segmen Sarapan Pagi, JoHaRa Pagi ERA akan bersiaran secara langsung di Astaka Taman Tasik Titiwangsa! Bukan itu sahaja, malah JoHaRa Pagi ERA turut mengajak seluruh warga Malaysia untuk berkumpul di lokasi tersebut bagi menyertai aktiviti Senamrobik Merdeka, Di Sini [...]

289 total views, 16 views today

Saat Kita Berpisah

5k samsung

Empat bulan sudah berlalu, Saat kita berpisah.. Ku pegang erat tubuhmu.. Sepertinya tak merelakan.. Kepergianmu untuk meninggalkanku.. Sedih.. pilu.. Semua perasaan bercampur baur pada hari ini. Dah lama bersama-sama ke mana saja. Ke mana-mana sahaja aku bawa pergi. Hari ni, terpaksa aku berpisah. Bukan dengan seseorang. Tapi…. Berpisah dengan Samsung NX Mini… Selama 4 bulan [...]

743 total views, 76 views today

Jemaah Haji Malaysia berangkat ke Tanah Suci

Haji KT01

Ketika artikel ini ditulis, Jemaah haji KT02 sudah menaiki bas ke KLIA manakala jemaah haji KT01 sebelum itu sudah berlepas ke KLIA. Berlalu sudah bulan Ramadhan al Mubarak, dan kini masuk ke bulan Zulkaedah. Bersyukur sangat-sangat kepada mereka yang telah ‘dipilih’ untuk mengerjakan ibadah haji. Sudah tentu dalam diri masing-masing ada menyimpan hasrat untuk mengerjakan rukun [...]

569 total views, 24 views today

Juara Bowling Lelaki

Juara Bowling Lelaki

Masa 17hb yang lepas, aku sekeluarga ke Metro Point Kajang. Ada tournament bowling katanya. Untuk qariah Surau An-Nur Sungai Jeluk Kajang. Kali pertama buat aktiviti ini untuk qariah surau. Tujuannya tak lain tak bukan adalah sebagai salah satu aktiviti beriadah bersama keluarga di samping merapatkan ukhuwah di antara satu sama lain. Aku? Tak laa terror [...]

660 total views, 22 views today

Oh My English! Sempena Hari Merdeka 24 dan 31 Ogos

Oh-My-English-Merdeka

Sempena Hari Kemerdekaan Malaysia ke-57 yang bakal disambut pada 31 Ogos ini, Astro TVIQ bakal mempersembahkan siri sitkom pendidikan popular, Oh My English! (OME!) Musim Ketiga dengan dua episod Istimewa Merdeka pada 24 dan 31 Ogos 2014 (Ahad), jam 9.30 malam secara eksklusif di Astro TVIQ (saluran 610). OME! Istimewa Merdeka menjanjikan hiburan hujung minggu [...]

650 total views, 25 views today

RM157,000 untuk Peraduan Video Merdeka ESCAPE Shots

narmi cover

Negara kita yang tercinta, Malaysia akan menyambut Hari Kemerdekaan ke 57  tidak lama lagi. Celcom Escape menganjurkan kontest video Merdeka sebagai salah satu cara untuk meningkatkan lagi jiwa patriotik di kalangan rakyat Malaysia khususnya para remaja dan belia. Di sinilah  kita tunjukkan bakat dan kreativiti tersendiri. Sudah tentu ramai yang berbakat dalam menghasilkan video pendek dan sudah pasti semangat patriotik [...]

507 total views, 41 views today

Uji Bakat Pencetus Ummah Musim Kedua

Finalis Pencetus Ummah musim pertama

Program realiti Pencetus Ummah ternyata telah berjaya mencipta fenomena televisyen di Malaysia. Kelainan pendekatan dakwah yang dibawakan berjaya mencuri perhatian dan mendapat sambutan yang amat memberangsangkan. Justeru, pihak Astro Oasis bakal meneruskan lagi usaha pencarian pendakwah baru yang serba boleh dengan mengadakan sesi uji bakat Pencetus Ummah musim kedua di beberapa buah lokasi. Pencarian ini [...]

659 total views, 15 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...