Sambut Ulangtahun ke 6 di Ena’s Place Janda Baik

Muahciked!! hehehehe

Sibuk. Traffic jammed. Menghadap lappy dan online selalu. Itulah aku. Memang dah kerja sebagai antara korang semua selaku aktivis media sosial. Jadi, masa untuk berehat dan bercuti jauh dari kota metropolitan. Jika tahun lepas, kebetulan kami sambut ulangtahun kelima di Kembara Kemboja dan Vietnam, tahun ini pula dengan kesempatan yang ada, kami berkelah di Janda Baik. […]

706 total views, 706 views today

Setiap Tilam ada Kisahnya

Bantal Dunlopillo

Bestnya ada tilam yang empuk. Dengan bantal yang empuk. Teringat aku masa kecil-kecil dahulu. Kalau dapat tilam yang besar di atas katil, sudah tentu melompat-lompat di atas tilam tu. Dan aku rasa ramai je anak kecil termasuklah anak aku, yang suka apabila melompat di atas tilam. Sebab apa? Sebab tilam tu ada spring yang kuat. […]

544 total views, 76 views today

Misteri Villa Isabellaaa di ASTRO

Hantu Villa Isabellaaa

Dulu memang kecoh kejap pasal Villa Nabila. Sampai satu Malaysia tertumpu kepada cerita budak-budak yang sesat di situ. Kali ini, jom tengok kisah Villa Isabellaaa pulak! Berikutan kejayaan siri komedi pendidikan Oh My English! (OME!) dan atas permintaan ramai, Astro bakal membawakan sebuah lagi karya telefilem istimewa berjudul ‘Oh My English: Villa Isabellaaa!’. Telefilem ini akan […]

1,106 total views, 52 views today

Happy Birthday Double 3 SHAKIDDO!

suami isteri selepas nikah di sungai besar

Selamat hari lahir buat aku.. yang ke 33. Tahun ni, amat gembira. Sangat gembira. Pelbagai perkara yang berlaku, mendewasakan aku. Dan sudah semestinya aku gembira. Weekend ni aku ada jemputan di Janda Baik. Boleh celebrate kat sana. hehehehe Haaaaa… cepat korang ucapkan selamat kat aku.. Selamat Hari Lahir SHAKIDDO … yang ke 33..!! Double three […]

1,104 total views, 14 views today

Selesai Sudah Event

peserta seminar

Alhamdulillah.. Selesai sudah seminar buat duit affliate dengan blog di Kumpulan Media Karangkraf, Shah Alam. Aku dipertanggungjawabkan untuk menyelaras program ini dengan masa yang cukup singkat iaitu kira-kira sebulan. Dari perihal jemputan sehinggalah kepada urusan makanan di katering semuanya perlu dilakukan secepat mungkin. Semua ini tidak akan berlaku dengan adanya kerjasama dari rakan Denaihati Network […]

1,314 total views, 12 views today

Malaysian Furniture & Furnishings Fair (MF3) 2014

mf3-2014-2

Bulan Disember. Banyak Sales. Tahun 2015 pun dah semakin hampir. Nak tukar sofa baru, meja baru, almari baru, katil baru. Wallpaper pun nak baru. Semua rasa macam nak baru untuk tahun baru ni. Kalaulah ada yang nak tukar atau mencari perabot baru, jangan lupa tarikh 19 Disember sehingga 21 Disember 2014. Macam-macam ada tau!!! Kali […]

956 total views, 10 views today

Pemenang Giveaway Kontes Kembara ke Turki Siri 2

Tshirt Rare Republik

Tahniah kepada pemenang yang terpilih untuk menang giveway Kontes Kembara ke Turki. Senarai pemenang boleh dilihat di Pemenang Giveaway Turki Siri 1. Jom kita tengok pemenang hadiah Giveaway ini bagi Siri 2 pula. Kita tengok siapa yang kena!! Rare Republik akan cetak Tshirt mengikut custom design anda bersaiz A4 sama ada di depan atau di […]

1,668 total views, 16 views today

Ejen UniFi Online

Ejen UniFi Terbaik

Macam-macam pula hal yang berlaku masa kat Stadium Shah Alam untuk game Malaysia vs Vietnam Piala AFF Suzuki 2014. Rakaman di Youtube aku mengenai perarakan Ultras Malaya ke Stadium pun terpaksa aku tapis banyak komen yang melampau, rasis dan keterlaluan. Aku rakam pun kebetulan je pun diorang lalu depan pejabat. Mungkin sebab kekalahan dan juga […]

1,128 total views, 4 views today

Pemenang Giveaway Kontes Kembara ke Turki Siri 1

Repost AHHisyamudin

Okay Guys!!! Masa untuk umumkan separuh dari pemenang yang bertuah!!! ** Kepada semua pemenang, nanti hubungi @shakiddo untuk urusan pos hadiah dengan segera yea. In case DM di instagram atau emel ke contact@shakiddo.com atau PM di Facebook. Hadiah dan Giveaway shakiddo.com 1) Voucher Sepasang Tiket Wayang GSC x 1 pemenang @mell1011 – Done 2) Voucher shopping RM50 […]

2,068 total views, 16 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...