Makan Ketam Sambal Hijau di Bucida Court

Playar Ketam

Ketam? Sedap tuuu… Lama jugak aku tak dinner makan ketam ni bersama keluarga. Teringat megi kari ketam yang popular di Bucida Court. Malam semalam kebetulan cuti, jadi aku serta isteri, anak dan adik ipar ke Bucida Court untuk makan malam. Encik Crabbb!! Mu tunggu aku datang. Kami bertolak selepas maghrib ke sana. Seperti biasa lah, [...]

421 total views, 160 views today

Nasi Vanggey Seksyen 19 Shah Alam

Nasi Ganja

Ada yang dah makan di Nasi Vanggey Ipoh? Kali pertama aku makan nasi vanggey adalah masa Honda Hybrid trip ke Ipoh tahun lepas.  Patut laaa orang kata terkenang-kenang nasi vanggey tu. Mungkin kelainan yang ditonjolkan seperti istilah nasi ganja yang melekat jadi bualan orang. Dah rasa, mesti nak lagi. Selera masing-masing, ada yang siap tapau [...]

641 total views, 65 views today

Tradisi Tumbuk Kalang

Tumbuk Kalang

Pertama kali aku dengar semasa di Negeri Sembilan. Maklumlah kann.. teman kan orang Perak. Kalau tarian dabus ke, aku tau lah. Baru-baru ini, Kembara Cuti-Cuti 1 Malaysia bersama Tourism Malaysia Negeri Sembilan dan Gaya Travel Magazine membawa aku dan rakan-rakan media ke Jelebu. Tempat yang dituju adalah Muzium Adat yang terletak di Jalan Dato’ Umbi di [...]

686 total views, 63 views today

Misteri Tandas Tiada Cermin di Palm Mall Seremban

Tandas Palm Mall Seremban

Pernah dengar Palm Mall Seremban? Ia baru sahaja siap dan ia terletak di Jalan Sungai Ujong atau Jalan Toman 1. Bersebelahan dengan KPJ Seremban, Kemayan Square. Palm Mall Seremban ini mempunyai kedai-kedai baru yang dibuka. Kedai seperti Daiso, Chatime, Reject Shop, F.O.S dan beberapa lagi kedai. Ada juga kedai-kedai yang masih dalam pengubahsuaian. Ada rumors [...]

3,166 total views, 79 views today

Lemang Ride di Port Dickson International Bike Fest 2014

Israel Flag

Aku sangat teruja! Ribuan motor berkuasa besar berhimpun di suatu tempat. Ini sangat awesome! Sebanyak 10,000 buah motorsikal berkuasa tinggi berhimpun di Lemang Ride@ Port Dickson International Bike Fest 2014 ini. Tiga hari yang membolehkan anda melihat sendiri himpunan motor di Nouvelle Hotel, Port Dickson bermula 5,6 dan 7 September 2014. Ada pelbagai aktiviti menarik [...]

865 total views, 19 views today

Beli Beg Pelbagai Guna Di Terminus

Terminus Shop

Korang ada bag sandang tak? Bagi kebanyakan orang lebih-lebih lagi seorang blogger, mesti ada sebuah bag untuk laptop kan? Aku pun sama.. banyak juga beg-beg yang telah aku gunakan. Dari pelbagai jenis warna, jenama dan sudah tentu dengan harganya. Pernah pakai yang murah harganya, tapi tak tahan lama. Beli yang sederhana, tapi akhirnya ada koyak juga. [...]

699 total views, 21 views today

Termenung Sendirian

Melastik Bintang KL Tower

Sesekali, Ku Termenung.. Mengintai dari tirai kamar.. Ku berfikir… dan berfikir… “Masihkah kau ingat” dan Masihkah kau ingat… Kata-kata dan janjimu.. Ku masih ingat.. Aku masih tidak alpa.. Kerana.. itu janji-janjimu.. Aku.. Bukan seperti kamu.. Yang mungkin alpa.. Bukan.. bukan aku… tapi kamu… 662 total views, 15 views today

662 total views, 15 views today

Jimat Belanja dengan Isi Minyak Shell

Shell Winner

Minyak petrol? Bagi aku sama saja. Hari-hari berulang alik dari Putrajaya ke Shah Alam. Anggaran dalam 70 kilometer sehari. Dan tambahan lagi kilometer apabila aku ke Kajang dalam dua hari sekali. Sudah tentu kena isi minyak untuk kereta aku. Selama ini aku tak kisah sangat sebab anggapan aku, minyak petrol adalah sama untuk kereta aku. [...]

839 total views, 17 views today

Silap Mata Houdini di History Channel

houdini History Channel

Korang suka silap mata? Magik? Macam aku, memang suka tengok persembahan silap mata. Tak kira di dalam persembahan khas ataupun ada di dalam filem. Ia berkaitan dengan ilusi, kepantasan, kemahiran dan juga kecekapan sama ada di hadapan penonton depan mata atau di atas pentas. Kebetulan, semalam pun aku layan cerita Now You See Me, “The [...]

1,063 total views, 14 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...