Sebab Trafik Blog Naik Lagi

Kebelakangan ini aku agak free, tetapi takde idea sangat. Mungkin sebab tengah workout promote dan promote >>VIDEO PANAS<< ini. Dan baru-baru ini, tak ku sangka ramai yang berminat nak tengok aksi-aksi Tokey Gambir dan Aksi Eyriqazz sehinggakan ia menjadi sebab trafik blog naik lagi.

tips trafik naik

Bukan sekadar anda ping dan ping saja, blogwalking tu pun penting pada asasnya. Dan yang memang penting adalah kelajuan connection internet itu sendiri. Baru-baru ni, ada beberapa rakab blogger yang keluh kesah tentang line internet yang tak begitu stabil. Kejap OK kejap tak OK, yang broadband dah habis limit. Itu semua serba sedikit akan membuatkan mood blogging kita “ke laut”.

So, macam aku ni, setelah bertukar kepada UniFi, sememangnya puas hati dengan kelajuan internet. Memang sedap laaa komen, blogwalking dan download segalanya. Kalau korang nak check coverage UniFi kat area korang, sila CHECK COVERAGE UNIFI.Tapi itu semua bergantung kepada keperluan dan kehendak internet masing-masing. Macam aku, memang dah jadi salah satu target dalam 2012 ini.

Oh yea, nanti kalo ada yang nak apply unifi atau masalah unifi, leh laa roger aku. Mungkin ada advice atau option yang aku boleh berikan. Sekarang ada banyak Internet Service Provider, jadi fikir-fikirkanlah yang terbaik untuk ‘money value’ anda. Tapi, pelaburan 11.3 billion dari TM untuk (High Speed Broadband) HSBB sudah tentu akan menghasilkan impaknya.

Hari demi hari, kita akan ke unifi.. Believe it or not.. =:)

Info: pengguna dial up 1515 hanya ada rastusan pelanggan sahaja sekarang dan akan ditamatkan sistem ini tidak lama lagi.

Zaman dah berubah, dunia makin maju. Masa untuk ke UniFi..!!! TM.. Merintis Kemungkinan..

1,496 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Comments

  1. Ezad Skytech says

    tinggi tu trafik…minggu ni trafik tak stabil sgt…BW pun kurang…line internet pun kejap ok kejap ta ok…kena dapatkan UniFi jugak ni nanti…huhu~
    Ezad Skytech ajak kita terjah..We Are The FallenMy Profile

  2. says

    macam promote ‘boss’ sendiri jerk…

    yupp bila ada wifi sekarang ni br ada mood sikit akak,.. akak guna strmyx jer sbb kakak iman nak astro gak, mama suruh pilih unifi buang astro atau strmy plus astro dia pilih astro,.. x pa ler, x laju tp lebih baik drpd brokband yg terhegeh2 semput tu…

    tp kawan akak nak keyinn markah kat saps.gov atau website KPM punya untuk update smm murid tetap lambat wp dia guna unifi kat rumah dia… website kpm memang x layan unifi gak ke, mmg lambat ke.. issshhh fenin..
    aimaniman ajak kita terjah..Baby Hatch Nyawa KeduaMy Profile

    • says

      hehehe.. sekadar memberi pengalaman dan share knowlegde je kak..
      haaaa.. kid skrang pakai unifi dan pakai astro gak.. haaahaiyooo.

      ermm.. kalo web slow tu, adakah web KPM tu saja slow atau bukak website lain pun slow?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam