Sayang Google

Antara enjin carian yang menjadi favourite pengguna. Jika ada apa-apa nak cari, mesti kata “eh, ko google jap cara nak buat durian crepe?”.. “nanti ko google je kat mana SS2 Mall tu” Haaaa. kan? Kenapa google je? kenapa tak kata “eh, nanti ko yahoo jap siapa top SEO pasal unifi?”, “ko bing jap cara nak bikin polkadot nadot” haaaaa..

Ini adalah sudah tentu google adalah enjin carian yang digemari, dan paling ramai orang gunakannya. Hebat sungguh penangannya kan?

referral link

So far, inilah antara referral link blog shakiddo.com ini. Trafik biasa-biasa aje. Cuma dari segi tajuk pun satu, kita kena lebih menarik dari apa yang dihuraikan. Jika pembaca sentiasa ‘tertipu’ dengan tajuknya tapi isi entah kemana, mungkin itu salah satu punca kehilangan trafik. Kekadang takpe, jangan selalu sangat. heheeh

blog trafik tinggi

Pemilihan tajuk dan hot keyword dalam entry blog kita, mestilah tahu apa yang diinginkan oleh pembaca. Dan itulah salah satu punca rating atau trafik kita naik hasil carian di google. Advantage kepada WordPress user yang lebih menggunakan plugin sebagai pemangkin untuk top hot keyword dan #1SERP. 1st page google pun okay dah, kan?

so, sayang google ketat ketat!! hahaha

1,164 total views, 4 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jika anda suka dengan entry ini tinggalkan komen atau subscribe ke RSS feed untuk feedburner.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam