Page Ranking Naik ke PR3

Sedikit demi sedikit. Blog aku ini yang di bawah hosting serverfreak, tidak menunjukkan sebarang masalah. Segalanya lancar buat masa ini berbanding kekerapan system server down dan tiga kali blog kena deface! Pertengahan bulan Disember lepas, terpaksa meminta pelepasan dari hosting terdahulu dan menggunakan khidmat serverfreak yang mantap ini.

Kalau tak silap pada masa itu, PR blog ini hanya naik dari 0 kepada 2. Kerana perpindahan domain dan hosting blogspot kepada wordpress menyebabkan PR4 blog sebelum ini kembali kepada 0. Tetapi, baru-bari ini google telah update kan page ranking dan korang boleh SEMAK PAGE RANK DI SINI.

PR3 untuk blog cikai ini.

Syukur, kerana trafik blog pun dah mula stabil  dan aku punyai masa untuk update blog. Dan yang pentingnya nama KiD sebagai Top Commentator. hehehhehe. Akan aku cuba sedaya upaya untuk komen di blog korang. Buat korang yang singgah di sini, jangan lupa skali CommentLuv untuk aku datang kembali ke blog korang.

InsyaAllah, akan ada perubahan kepada kelajuan internet aku. Yang mana ada yang dah tahu aku akan berhijrah ke unifi. Maklumlah, HSBB Frontliner kena laa jugak pakai unifi, baru tau ape masalah / kehendak customer. heheehe

ranking alexa terkini

Untuk ranking alexa ni, akan naik turun dalam sehari dua. Cuba kita tak update sehari entry post blog. Memang agak jatuh laa ranking tu. Aku sebenanya rindukan masa blogspot aku dulu. PR4 dengan top 1000 ranking Alexa dalam Malaysia.

Top keyword

Kalau diikutkan, keyword “SELANGOR VS PERAK” tetap menjadi top keyword aku. Korang taip laa keyword tu di google. Antara teratas. Itulah penangan permainan SEO. Meta tags juga membantu dalam hal ini. Orait, korang dah check PR masing-masing?

JOM SEMAK GOOGLE PAGE RANKING DI SINI

280 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Comments

    • KiD says

      alaaa.. biasa laaa tu bro.. pelan2 kayuh. naik dari PR0- PR2.. PR2 naik ke PR3..
      lepas ni, hope naik lagi laa, macam asal. =)

    • KiD says

      alaaaa.. kesian bro. ada error ke?
      - dah submit url ke google dan yahoo?
      - update blog selalu sekurang2 sekali sehari.
      - perkataan dalam entry, elakkan guna shortform
      - SEO kena pandai main isu semasa, kdg2 bermusim
      - dan rajin komen di blog lain kerana ia merangkap blogwalking.. (komen2 laa kat blog ni.. hehehe)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam