Mark Zuckerberg dan Cincin Kahwin Priscilla Chan

Bilionair pengasas Facebook, Mark Zuckerberg, 28, semakin banyak respon dengan hari pengantin barunya. Beliau berkahwin dengan Priscilla Chan, 27, dalam satu majlis kejutan di belakang rumah mereka Sabtu lalu dan Chan memakai pakaian off-the-rak oleh Claire Pettibon. Tiada tempat mewah atau gaun Vera Wang untuk jodoh ini!

“Ia satu batu kecil, tetapi delima boleh menjadi terlalu mahal,” kata Michael Arnstein, Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat Sapphire Asli. Beliau menganggarkan saiz batu delima itu adalah 2.75 hingga 3 karat. Delima berbeza kosnya bergantung kepada saiz anggaran daripada $ 20,000 untuk batu berkualiti rendah, sehingga $ 100,000 untuk satu kualiti yang lebih tinggi.

“Nilai bergantung kepada kualiti daripada batu delima, dan ia sukar untuk memberitahu pasti dari gambar,” kata Arnstein. “Batu delima dari Burma, yang ini pasti kelihatan seperti, boleh mencecah kos sebanyak $ 100,000.” Dua berlian mengapitnya yang delima dilihat sekitar 1 karat digabungkan, dan boleh jelujur 1 $ 5,000 tambahan kepada harga cincin itu.

Boleh tahan jugak lah harganya kan. Bagi penduduk Asia, memang batu delima menjadi rebutan dan pilihan. Yang banyak orang kita cari jugak batu geliga lah, delima merah lah. Macam-macam ada… Yang pasti mereka ni boleh beli lebih mahal dari itu. maklumlah orang super duper kaya!

p/s: aku punya cincin dari POH KONG ajer.. hik3

2,312 total views, 2 views today

Program Qurban & Aqiqah

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam