Comments

  1. lulu says

    Dari VIP 5 upgrade ke VIP 10. Skang VIP 20. boleh laju lagi tak sampai meletup komputer nih? keh keh.. Bila pakai unifi, pakai internet lain slow je. kecuali umobile dan yes 4g memang setanding VIP 10. harap harap boleh dilajukan lagi sehingga 100 mpbs mcm negara luar. baru cool.

  2. samdaddycool says

    Jelesnya aku.. kalau kat melaka ni ada 2-3 tempat je yang baru ada unifi.. kawasan rumah aku takde coverage.. Sedih..:(

  3. Pae says

    br aje msk geng unifi jumaat 20 july sehari sblm pose..alhamdlh..saya berpuasa penuh semangat,aktif seiring dgn aktifnya unifi ku ini..Unifiku sentiasa ON…best2..wah mmg sgt2 teruja dgn kehadiran puasa dan unifi thnni..dan satu lg..harini makin bertambah kenalan dlm blog (wlpun aku tak aktif berblog), hasil nk berkenal2 mesra dgn unifi & hypptv, saya pon search aje kt google -kelebihan kelemahan unifi so terus kuar entry kt blog en Shakiddo.com ni..superb la blog ni..tqvm yer, byk bg info2 pd saya..tetiba harini rasa ada azam baru plak…nak aktifkan smla blogku huhuhu..kot2 blh kalahkn blogger shakiddo plak..ada berani huhuhu…

  4. detik says

    5mb? wow tak main-main itu speed internetnya. Indonesia punya produk Telkom juga, namanya Speedy tapi tak secepat unify…hanya 1Mb…fantastis…

  5. penanya says

    pakai pakej unifi yang mana ya? kalau yang RM140 tu ok tak? kalau yg hypptv tu macam mana, dia guna quota unifi kita ke? ada kemungkinan ke quota tak cukup sebulan dah habis? jahil lah bab ni huhu

    • says

      Sya pai VIP 20 punya.. tapi untuk biasa pakai yang tu pun ok. Quota ada tapi tak start lagi. Dan hanya untuk internet. Hypp berasingan. Ia triple play

  6. mad says

    kalau pegang kat belakang stb (yg bahagian ada port hdmi, av) ada tak rasa elektrik? stb kat rumah ni jalan ok, tapi bila terkena tangan kat panel belakang stb ada shock. check guna test pen pun bernyala.

  7. sapet says

    aku call tm die ckp kalau dari streamyx nk upgrade ke unifi. free installation. extra charge jike nk sorok cable kt siling or rumah 2tingkat. tp xsure la. bru nk reg. hehe

  8. cucu atok says

    baru ari ni masok blog ni… sbb internet kat umah memanjang diconect… restart memanjang… kikiki..
    leh blajar kat sini r :)

  9. cucu atok says

    baru lepas restart.. aduhhh….
    signal bumi tu jap2, oren.. jap2 oren
    kena off.. tungu 5minit on baru ok

  10. says

    Salam, Saya dah upgrade ke unifi 10mps package with hyppstv..
    MAcammana nak check speed. Saya pakai speedtest.net still tak mencapai 10mps..

    tlg clarified camne nak bagi maintain speed internet nie

  11. Sheri Saat says

    Salam sila jelaskan package dlm setiap unifi Kalau nk tengok movie mmg kena byrlah ye kecuali guna youtube.Sekiranya langgan package yg berlainan channel didlm package tk menarik ke tk ada movie ke apa ada dlm channel2 tu

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam