Download Terpantas 4 Movie dalam Sejam!

Mungkin ada yang tak clear. Dan yang kurang faham sebab tak nampak. Atau belum cuba dan merasainya. Memang pada basicnya browsing, downloading dan streaming adalah 3 elemen penting dalam penggunaan internet. Mungkin ia adalah kesinambungan dari Download Terpantas Guna 20mbps.

Kali ini weekend yang membuatkan aku berehat. Dan aku teringat kata-kata rakan sekerja aku untuk test download file yang lebih besar. So aku mulakan dengan file 700MB. Dan aku capturekan sekali ETA nyer untuk tatapan korang.

File 700MB

Untuk file 700MB, average hanya ambil masa 6 minit untuk download. Dengan kelajuan download speed 1.5 MB sesaat! Kadang-kadang ia boleh melonjak antara 1.5 – 1.8MB/s. Haaaa.. pantas kan? 700MB file.

Kali ini aku cuba yang lebih besar pulak iaitu saiz sebesar file 1.90GB . Sambil menyemak Benefit of VIP UNIFI

File 1.90GB

Nah! hampir lima belas (15) minit sahaja untuk download file sebesar 1.90GB. Barulah macam Blogger Terpantas! Dan hasilnya aku memang berbaloi. Anggaran Download Terpantas 4 Movie dalam Sejam!

Kepuasan aku menggunakan UniFi 20Mbps sangat berbaloi dan membolehkan aku dapat Backlink dari Denaihati setiap hari kerana kepantasan browsing dan memudahkan aku komen.Dan setakat ini tidak mengecewakan kerana link nama aku sentiasa ada di blog Tuan Amir.

Haaaa.. buat yang takde coverage UniFi tu harap bersabar lagi yea. Mungkin on the way ke tempat anda. Singing Blogger, Mat Tiang, SumiJelly dan Dato J dah pakai UniFi. tak lama lagi My brother pun akan pasang UniFi di Sepang sana.

Lepas ni aku nak test streaming pulak.

Ada website atau live streaming yang boleh di tonton? (selain youtube.. contoh macam tengok bola LIVE atau TV LIVE)

7,785 total views, 34 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

  1. says

    Tadi tu komen pengenalan..hehehe..berkenaan dengan UNIFI ni..kat Muadzam Shah ni tak de lagi perkhidmatan ni..kat Kuantan pun Ogos ni baru sampai..dari apa yang dikatakan dalam artikel ini..memang laju lah UNIFI ni..tapi bagi yang Kaki Wayang dan Kaki Download macam saya ni..saya memang memerlukan kelajuan seperti itu untuk mendapatkan seberapa banyak muvi dalam sehari..tapi kan Kaki Wayang bukan jenis orang yang layan DVD (maknanya KW tak download muvi yang 700mb) sebab KW peminat setia BluRay..jarang download DVD..kecuali keadaan mendesak..kan bagus kalau dapat kelajuan macam KID ni..leh download sebanyak mungkin muvi..

    Average 1 Muvi yang KW download adalah 12GB/ Muvi..besar kan sizenya..Kualiti memang terbaik sebab BluRay..pernah sekali mendownload Avatar 1080p Bluray (50GB)..selama seminggu masa diambil untuk download!!! Memang berbaloi-baloi..sekarang KW kini sudah mempunyai lebih 500 Muvi Bluray…
    Kaki Wayang ajak kita terjah..Edisi Terkini! Akhirnya Individu Penghantar SMS Lucah Kepada Wardina Terbongkar – Ikuti Kupasannya!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam