Bonus 2012

Mungkin inilah hari yang ditunggu-tunggu oleh kebanyakan pekerja swasta. Bagi penjawat awam, sudah pasti dah gaji minggu lepas. Ada yang sambung cuti pada 30 April ini. Sambung cuti sebab 1 Mei adalah cuti umum bagi Hari Pekerja. Tapi bagi rakan-rakan aku, ada yang kerja pada hari pertabalan Agong 2012, Hari Pekerja dan Hari Wesak pada 5 Mei hadapan.

Aku? Hmmm.. kali ini aku ambik off day dan swap shif untuk Hari Pekerja dan Hari Wesak. Jadual kerja aku bulan Mei ini best sikit. Banyak cuti sabtu ahad. Boleh balik kampung Sungai Besar lagi.

Rakan-rakan seperjuangan sudah pastinya tidak sabar menunggu hari 30 April ini kerana telah diumumkan mengenai bonus. Wow! seronoknyaa kan? Dengar khabar kengkawan dari Astro pun ada dapat. betul kah? Ermmm.. bulan ni nak beli apa yea?

External Hard Disk : RM280

Kasut sports : RM100

Beg galas: RM70

Tukar dua tayar kereta dan servis : RM350-400

Barangan dapur seperti biasa : RM200

Bil semua : RM300

Simpanan dan Infaq :

Ermmmm.. lain-lain nak beli apa ya? kalau orang perempuan sudah tentu ada list panjang lebar sekelip mata. Betul tak?

Korang rasa KiD kena beli apa lagi yea? heheehhe

Apa-apa pun aku tetap Bersyukur..!! Alhamdulillah…

624 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam