Sayang Google

referral link

Antara enjin carian yang menjadi favourite pengguna. Jika ada apa-apa nak cari, mesti kata “eh, ko google jap cara nak buat durian crepe?”.. “nanti ko google je kat mana SS2 Mall tu” Haaaa. kan? Kenapa google je? kenapa tak kata “eh, nanti ko yahoo jap siapa top SEO pasal unifi?”, “ko bing jap cara nak [...]

1,348 total views, 4 views today

Trafik Blog Meroket 2000 UV

trafik 2000 UV

Sekarang dah up dah lagi sikit trafik blog aku. Boleh laaa menghadap 2K trafik. Beberapa teknik baru yang sedang aku buat kajian kini berjaya dan menunjukkan hasil.  Cuma pada weekend jika aku tak buat entry langsung, ia tak laaa sampai 2K. Kekadang aku tengok ada blogger yang update blog dalam 7-8 entry sehari. For me [...]

1,091 total views, 6 views today

Tips Trafik SEO Bermusim

adam dan hawa

Biasalah. Kajian harus aku buat dulu. Rajin atau tak rajin aje nak aplikasikan dalam blog. Sepahaman aku, SEO ni boleh jadi berpanjangan dan juga SEO bermusim. Yang berpanjangan adalah yang kita perlua cari tetapi agak sukar jika tak kena caranya. Contohnya keyword yang melekat dari blog aku ini adalah ‘ayat ruqyah’, ‘cara hack wifi’, ‘cara [...]

1,593 total views, 2 views today

450 UV dalam sejam!

450 UV

450 UV dalam sejam! Itulah yang berlaku dalam rekod LIVE blogging shakiddo.com setakat ini. Sebelum ni aku ada bagi Tips 300 UV dalam sejam! Korang ada praktikkan tak? Jika dulu aku buat live blogging dalam bola, kali ini sebagai penutup Masterchef, aku buat live blogging bagi FINAL MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA. Terus mencecah lebih 2000 UV [...]

1,022 total views, no views today

Tips Blog Ranking Top 1000 Malaysia dalam 6 Bulan

alexa 3 bulan

Sudah lima bulan berlalu bagi tahun 2012. Apakah pencapaian anda? Apakah yang anda dapat hasil dari berblogging? Lebarkan network, berjumpa rakan blogger, join contest, naikkan trafik, ramaikan pelawat, check performance blog anda dan seterusnya pasti ia menjana pendapatan hasil dari berblogging. Naik turun sesuatu blog itu adalah perkara biasa. Mungkin ramai yang sudah tahu 15 [...]

1,044 total views, 8 views today

Trafik Naik dari Tips SEO

hot keyword minggu lepas

Ramai yang nak naikkan trafik mereka. Ramai yang tak tau cara, dan ramai juga yang dah tau cara tapi tak praktikkannya. Kadang-kadang hasil SEO ni boleh dapat secara bermusim atau sentiasa. Penggunaan plugin dan tag WordPress dan label bagi Blogspot juga amat membantu dalam carian google. Korang tengok, sampai KUDA pun orang cari kat blog [...]

1,034 total views, no views today

Ebook SEO dari Ariff Shah Terbaik!

SEO untuk semua

E-Book pertama dari Ariff Shah, seorang blogger yang baru pulang dari Moscow. Search Engine Optimization (SEO) untuk semua sesuai untuk semua blogger atau webmaster yang ingin memahami perkara asas tentang SEO, apa dan bagaimana search engine berfungsi, kenapa dan bagaimana boleh dapat kedudukan muka pertama ranking. Tahap pembacaan dan pemahaman adalah untuk beginner dan sesiapa [...]

819 total views, 4 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...