Semak Bil Elektrik Baru Anda!!

Korang ada semak bil elektrik tak? atau bayar aje pada setiap hujung bulan? hehehe

Bermula 1 Jun 2011, kadar purata elektrik untuk pengguna domestik akan meningkat sebanyak 4.52%.
Pengguna domestik yang mengguna di antara 1 hingga 300 kWh sebulan tidak akan terjejas dengan tarif baru. Mereka masih menikmati kadar subsidi 21.8 sen/kWh. Kadar elektrik ini tidak bertukar sejak 1997. Ini merangkumi kesemua 200,000 isi rumah miskin di Malaysia.

Haaa.. mana satu lingkungan bil anda? Bawah RM77 ke, atas RM77? So far, aku yang tinggal 3,4 orang kat rumah masih lagi dalam lingkungan pertama iaitu bawaH RM43.60 sebulan. Jadi, tiadalah terlibat dengan kenaikan bil elektrik.

Hmmmm.. kurangkan penggunaan heater atau yang berkaitan dengan cerek elektrik, mandi air panas tu sikit2 aje lah (umah aku takde heater..hehhe) dan tutup suis jika tak guna peralatan elektrik.
Jimat-jimat laa sikit kan? Bil rumah korang macam mana?

p/s: Rajin-rajin laaa komen ke Blog Shakiddo ni kerana blog ni DO FOLLOW.. Backlink untuk komen anda.. chiaaauu cin caaauuu..!!!

647 total views, 6 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

  1. leyzajamil says

    bil letrik bulan2 average rm40+ tu utk satu rumah bertiga, satu rumah lagi tinggal kosong tapi fridge on setiap masa, sy bebelkan juga tp dia tak endahkan..huhu (dia yg bayar)

  2. Rozuan Ismail says

    wan x de rumah sdiri,duk umah makbapak n duk hostel so x rasa sgt.tapi kt umah tu mak dah lama x byr bil letrik.hoho

  3. Ganison a/l Soorinarayanan says

    semak bil letrik yang terkini :
    Beralamat: No.37, Jalan Koop Cuepacs 2
    Taman Cuepacs
    Cheras, Kuala Lumpur.

    stk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam