Selsema Tapi Semangat Bekerja

Hari ni aku bangun pagi-pagi. Agak selsema pukul 4.30pagi.
Mandi laa jugak air sejuk pagi-pagi… buurrrrr..


Pukul 5 pagi macam biasa aku start enjin terus menuju ke TTDI. Malas nak MC. Malas nak ambik cuti lagi. Aku masih larat lagi. Aku masih ada tenaga lagi.


Bila dah start keje pukul 6.30 pagi, aku bersin kerap kerap. Kejap-kejap bersin. hidung ni memang gatal sebab ada resdung. Makan solubel memang tak harapan aje laa time ni. Aku “kena” dengan ubat Clarinase aje, yang lain, ada ubat selsema yang mengantuk tapi takkan nak makan time keje nanti entah jawab ape merepek kat customer.

Pukul 8.30 aku breakfast jap. Memang lapar laaa time pagi-pagi. Lepas tu aku naik balik, kat meja aku ada MASK. topeng untuk penapis hidung dan mulut. Aku tanya sapa bagi, haram sorang pun tak mengaku. Bukannya apa, nak ucap terima kasih je. hahhahaaa


So, aku sambung laa kerja macam ni….

Aku teruskan keje. Mula-mula aku taknak pakai sebab takut tak clear customer dengar. Tapi, bila test call dengan member.. peergghhh… clear suara!! Memang terbaikkk laaaa console headset nih..


So, rajin-rajin laa keje yea.. yeeeehaaaa!!!!!!

183 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jika anda suka dengan entry ini tinggalkan komen atau subscribe ke RSS feed untuk feedburner.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam