Tips Mudahnya Beli Rumah

Isi Mudahnya Beli Rumah

Nak beli rumah sendiri? Siapa yang tidak mahu dapatkan rumah sendiri. Buat masa sekarang, ada yang menyewa, ada yang duduk bersama keluarga dan ada juga rakan-rakan kita yang sudah mempunyai rumah sendiri. Sebelum ini, ramai orang mengeluh dengan kenaikan harga rumah di pasaran. Dan majoritinya adalah penjawat awam. Ini adalah disebabkan kelayakan minimum pinjaman perumahan […]

2,277 total views, 8 views today

Cara Betul Lupuskan Al Quran Lama dan Rosak

Al Quran Buruk dan rosak

Pasca Banjir. Inilah antara perkara yang sangat penting. Bukan sahaja harta benda seperti rumah, kereta, motorsikal, haiwan ternakan tetapi juga dari sudut keagamaan. Banyak juga dilaporkan kerosakan yang melibatkan naskah-naskah Al Quran. Totally out. Bersalut lumpur. Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) meminta pihak berkuasa agama menghebahkan kembali prosedur pelupusan naskah al Quran dan buku-buku agama […]

2,845 total views, 4 views today

8 Tips Buat Duit Dengan Instagram

Instafood shakiddo

Ada akaun Instagram tak? Aku pun ada. Jangan lupa follow @shakiddo tau. Ramai yang dah buat duit dengan Facebook tetapi masih kurang yang buat duit dengan Instagram. Ada yang menggunakan kelebihan dalam pengetahuan ini untuk menjana duit. Nampak macam susah tetapi tak mustahil kalau belajar dengan betul, dengan cara yang betul. Ada akaun  personal dan […]

2,504 total views, no views today

Sirah Mee Udang Ketam Resipi Keluarga dari Pulau Sayak

Sirah Mee Ketam

Mee Udang lagi. Kali ini lebih dekat sedikit dari kawasan rumah aku di Putrajaya. Cuma 20 minit dari Putrajaya, aku dah sampai di Sirah Mee Udang cawangan Kota Warisan. Tertarik dengan beberapa rakan yang dah ke sana termasuk Hafiz Rahim, dan juga dalam bulan lepas ada write up di akhbar. Jadi aku pun ke sana […]

3,049 total views, no views today

Azam Tahun 2015 yang penuh Impian

MSMW 2014

Tahun 2014 dah berlalu. Dah meninggalkan kita. Kini tahun 2015 mengiringi kita. Walau apa pun yang terjadi, masa tetap akan berlalu. Tidak terhenti walau sesaat. Cuma kita yang punyai 24 jam sehari ini seudah tentu ada perancangan untuk menguruskannya. Awal tahun 2014 aku bermula dengan beberapa jemputan sebagai panel seperti di Sudut Pandang Astro Awani […]

1,917 total views, no views today

Makan Nasi Arab di Marhaba Restaurant Sunway Sangat Berbaloi

Marhaba Restaurant Chicken Mazbi

Nasi Arab lagi. Antara yang menjadi pilihan ramai adalah di Marhaba Restaurant. Dulu aku pernah singgah di cawangan Publika dan kali ini aku cuba pula di cawangan Sunway. Lokasinya bersebelahan dengan Rainforest Borneo yang bertentangan dengan Sunway Resort Hotel. Cawangan di Sunway ini aku lihat lebih luas dengan dekorasi yang menarik. Ruang legar makan boleh memuatkan […]

2,467 total views, no views today

XES Shoes pilihan TERBAIK untuk semua

kasut perempuan XES Shoes Quill City

Bagai sudah jatuh cinta. XES Shoes kini menjadi sebahagian dalam kehidupan. Sudah tentu produk XES Shoes yang dihasilkan menjadi pendamping seharian. Kasut dan Beg. Korang cari dan belilah kat kedaii XES ni. Macam-macam ada. Kali ni sekali lagi aku ke XES Premium Quill City Mall. Cawangan XES Shoes Quill City, dulu dah pergi sekali. Memang tak diduga yang shopping […]

1,435 total views, no views today

Rahsia Terbongkar di Seminar Lejen IM 2014

Seminar Lejen IM

Hari yang dinantikan sudah tiba. 5 Lejen Internet Marketer bergabung di dalam satu seminar. Berkongsi ilmu dengan rakan-rakan yang lain. Dari pagi sehingga malam. Mereka yang hadir memberikan perkongsian bukanlah calang-calang orang. Masing-masing ada kelebihan tersendiri dan mereka adalah. 1) Tuan Wan Mus – google adwords marketing 2) Tuan Firdaus Putra – instagram marketing 3) […]

3,203 total views, no views today

Ringgit Malaysia Bersadur Emas itu PALSU!

Gold BankNote

Memang orang kita cepat tertarik dengan sesuatu yang unik. Kalau diikutkan, mengumpul duit lama adalah merupakan hobi aku suatu ketika dahulu. Majoriti pengumpul wang dari usia tua dan muda pun ramai yang aku kenal. Dan kalau korang nak tahu, blog aku sebenarnya bermula dengan blog perihal koleksi wang lama. Dan aku siap ada fail, ada […]

5,811 total views, 4 views today

Cuti Akhir Tahun 2014

Sungai Besar

Rasanya dah ramai yang start cuti panjang. Ada yang cuti rehat sampai buka sekolah tahun depan. Dan ada juga yang kerja seperti biasa. Dan tak kurang juga yang bercuti dan travel bersama keluarga mahupun solo. Seronoknya. Dan walau apa pun yang anda lakukan, semoga ada perancangan yang rapi. Tak kira sama ada dari segi kewangan […]

1,363 total views, no views today