Anugerah Pingat dan Persembahan SENTAP hiasi Hari Penjara ke 224

Suar Hijau Kuning

Sistem kepenjaraan telah melakar sejarah perkhidmatan yang cukup lama di negara kita. Penjara merupakan tempat di mana pesalah disabitkan hukuman oleh pihak mahkamah. Penjara adalah berbeza dari institusi atau organisasi yang ada dalam masyarakat moden. Perbezaan bukan sekadar dari penampilan fizikal, malahan ianya merupakan satu tempat di mana satu kumpulan pekerja yang terlatih berkhidmat untuk mengurus dan […]

1,358 total views, 20 views today

Pilihan Pakaian menarik di Butik Hijrah Couture

Paris Ashiqin

Tradisional. Kontemporari. Elegan. Pilihan kata-kata yang amat bertepatan dengan Hijrah Couture, satu jenama pakaian keluaran tempatan yang baru. Hijrah Couture membuka butik pertamanya di Seksyen 16, Shah Alam sejak beroperasi secara atas talian sejak 2012. Aku sempat singgah ke majlis perasmiannya pada 31 Oktober yang lalu selepas dijemput oleh Blogger Fauzi Aryaan. Lokasinya yang terletak sebaris dengan […]

1,820 total views, 30 views today

Episod Upin Ipin dan Ultraman Ribut

ultraman04

Kali ni Ultraman Ribut pula singgah di kaca TV. Les’ Copaque Production akan menerbitkan episod khas dalam Siri Animasi Upin & Ipin Musim ke-8 yang akan menampilkan watak “Ultraman Ribut”. Episod khas ini bakal ditayangkan di TV9 pada 14,15 dan 16 November 2014 jam 5.30 petang. Penampilan khas Ultraman didalam Siri Animasi Upin Ipin ini, […]

11,877 total views, 92 views today

Resipi Cracker Cheese dengan FN Full Cream Milk

Crakers Cheese Layer

Susu Manis Pekat Manis F&N ini mengandungi khasiat yang baik dan penuh berkrim. Ia mempunyai kandungan kalsium, sumber protein dan mengandungi manfaat tambahan vitamin A, B1 dan D3. Senang sahaja nak dapatkannya, boleh didapati di kedai-kedai yang dipilih (Ben’s Independent Grocer, Jaya Grocer, Pasar Hero, AEON, Jason Foodhall, Mercato, Village Grocer, Isetan, Cold Storage dan Presto Grocer) […]

3,826 total views, 18 views today

Karnival Upin dan Ipin 2014

Jarjit Upin Ipin

Sudah pasti ramai yang masih ingat dengan movie Geng : Pengembaraan bermula. Aku masih ingat lagi di mana masa tu beberapa bulan selepas bergelar suami isteri, kami menonton filem tersebut. Memang seronok anak-anak kecil menonton apatah lagi golongan dewasa seperti kami ini. Upin dan Ipin berjaya mempengaruhi ramai orang di Malaysia khususnya selain negara-negara jiran […]

10,276 total views, 214 views today

Promosi Kad Prabayar Shell easiGO

Activation Shell EasiGo Card

Dah guna Kad Prabayar Shell easiGO? Aku dah daftar dan dapatkannya. Shell Malaysia memperkenalkan Kad Prabayar Shell easiGO American Express yang dikeluarkan oleh Maybank. Kad tersebut merupakan hasil kerjasama di antara dua syarikat kewangan terkemuka, Maybank dan American Express. Kad Prabayar Shell easiGO bertujuan menyediakan cara pembayaran yang lebih selamat, bijak serta mudah untuk mengisi minyak […]

4,104 total views, 10 views today

Hadiah Bertukar Menjadi GoPro Hero 4 Silver

GoPro Hero 4 Silver

Macam tak percaya. Sebelum ni Wan Gerrard dah tayang ‘Amani’ beliau yang merupakan MacBook Pro. Ini semua gara-gara dari Contest FIFA2014 yang aku dan rakan-rakan blogger yang lain join. Thanks to Ayahanda Blogger yang memberitahu tentang contest ini dan aku ingat lagi kami berbincang untuk membuat entry promo sampai jam1 pagi. Boleh baca entry aku […]

2,660 total views, 6 views today

10 Peserta Pencetus Ummah Musim Kedua

Para Peserta PU 2

Program realiti Pencetus Ummah ternyata telah berjaya mencipta fenomena televisyen di Malaysia. Kelainan pendekatan dakwah yang dibawakan berjaya mencuri perhatian dan mendapat sambutan yang amat memberangsangkan. Terbaru, program pencarian pendakwah kreatif ini kembali untuk musim kedua dengan memperkenalkan para peserta serta mengumumkan barisan tenaga pengajar yang terlibat. Aku juga masih ingat lagi Pencetus Ummah yang […]

11,742 total views, 160 views today

Minyak Shell Percuma dengan Bonuslink

Voucher Parkson

Pernah guna kad Bonuslink? Bonuslink ni dah lama dah. Sejak tahun1998 lagi kalau tak salah aku. Dan aku juga ada sekeping kad ini. Maklumlah, biasanya untuk collect point sambil membayar. Isi minyak Shell, shopping di Parkson atau sebagainya. Dah banyak dah tempat yang boleh collect point bonuslink ni. Tapi ada yang dah redeem tak point […]

1,788 total views, 4 views today

RM1500 untuk anak Selangor dari TAWAS

Sijil TAWAS

Anak anda dilahirkan di Selangor? Jangan lupa daftar dengan Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS). Dah lama juga aku daftarkan nama anak  dan masih lagi teringat TAWAS melakukan kejutan hari lahir buat anaku, ILHAM. Mereka datang dengan maskot Si Manja Tawas untuk meraikan kami. Terima kasih diucapkan. Pendaftaran adalah percuma dan hanya perlu ikut syarat yang […]

3,872 total views, 20 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...