Gerhana Bulan dan Solat Khusuf

gerhana

Insha Allah dengan IzinNYA, kita akan dapat melihat fenomena gerhana bulan yang akan berlaku pada hari ini 8 Oktober 2010. Bagi penduduk di Semenanjung Malaysia, anda akan terlepas fasa permulaan gerhana, dan hanya dapat melihatnya bermula dari fasa gerhana penuh hingga tamat sahaja. Kiraan di bawah adalah untuk Kuala Lumpur pada tarikh 8 Oktober 2014. [...]

1,022 total views, 12 views today

Miss XES Elegant Mico Pun kini Duta XES Shoes

XES 16

Kasut. Memang sesuatu yang sangat disukai oleh kaum perempuan. Tetapi apa kurangnya dengan kaum lelaki. Pelbagai jenis, saiz dan warna menjadi pilihan semua. Yang penting adalah keselesaan yang akan dirasai oleh kaki si pemakai. Aku berkesempatan dengan beberapa rakan blogger yang lain untuk ke kedai XES Premium cwangan Glenmarie. Kali pertama aku masuk ke kedai [...]

850 total views, 4 views today

Salam AidilAdha 1435H

Ibadah korban 2013

Selamat Hari Raya AidilAdha… Kepada yang bercuti dan balik kampung, selamatlah semuanya. Shakiddo beraya di Kajang sahaja tahun ni. Insha Allah dapat berkumpul semua adik beradik, ipar dan anak-anak sedara. Dan seperti biasa, akan membantu dalam tugasan melapah korban di surau. Diucapkan kepada semua yang menjadi tetamu Allah pada kali ini, lakukanlah ibadah haji dengan [...]

636 total views, 4 views today

Keunikan Pembuatan Kereta Lembu

Kereta lembu

Pernah naik kereta lembu? Jarang dah zaman sekarang di lebih-lebih lagi di kota metropolitan. Ada yang hanya nampak lembu apabila tibanya hari raya AidilAdha.. Bagaimana dengan kereta lembu.? Dikatakan ianya dibawa dari negara India, kereta lembu kini menjadi tarikan di negeri Melaka khususnya. Kereta lembu Dari Melaka Di tarik pula oleh Lembu perkasa Hah… kereta [...]

1,138 total views, 4 views today

Royale Thai Fusion dan Hot Steamboat Terlajak Sedap!

Seafood

Korang berada di Shah Alam? Jangan lupa singgah di Grand BlueWave Hotel di sepanjang September dan Oktober ini sebab ada promosi istimewa sajian yang mewah dengan rempah ratus. Peminat steamboat dan ala Thai memang kena terjah di sini. Hidangan yang pedas dan panas. Sedap! Promosi ini diciptakan untuk memberi lebih pilihan citarasa menu kepada tetamu pada [...]

1,324 total views, no views today

Kempen RM1 untuk Save a Child Every Minute

Save a child MY Tentc poster

RB (dahulu dikenali sebagai Reckitt Benckiser), syarikat peneraju dunia bagi produk kesihatan dan kebersihan pengguna, baru-baru ini melancarkan kempen di seluruh negara yang bertujuan mencegah kematian akibat cirit-birit di kalangan kanak-kanak di bawah usia 5 tahun – melalui kempen “Save a Child Every Minute.” Bersandarkan visi global dalam usaha meningkatkan taraf kesihatan dan kebersihan untuk [...]

723 total views, no views today

Selamat Tinggal Merah yang Lama

Kasut Merah

Namamu Merah… Merah ni dah lama dah. Orang Genting Highlands hadiahkan. Sempat laa juga main bola padang kat atas sana tu. Tapi itu dulu.. Dah rabak dah bila turun ke Putrajaya. Nak bawa jahit pun macam malas saja. Maka dibiarkan sahajalah ia terkoyak sebegitu. Kini, aku ucapkan selamat datang kepada Abang Merah yang baru… Oh, [...]

852 total views, 4 views today

Download Aplikasi Tutor TV SPM

Questions

Adakah anda sudah bersedia untuk menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang bakal tiba? Berita baik buat bakal calon peperiksaan SPM kerana Tutor TV SPM akan melancarkan sebuah aplikasi mudah alih ulang kaji yang bertujuan membantu mereka menyediakan diri bagi menghadapi peperiksaan nanti. Aplikasi Tutor TV SPM ini boleh dimuat turun untuk semua peranti iOS [...]

1,092 total views, 2 views today

Pantun dan Teromba

Main Congkak

Kebelakangan ini aku suka berpantun. Suka membaca pantun dan gurindam. Mungkin selepas pulang dari Kembara Cuti-Cuti 1Malaysia di Negeri Sembilan. Tak salah pun kan nak berpantun jika ada yang minat dan suka dengan khazanah orang yang terdahulu. Pantun terpendek terdiri daripada dua baris yang mempunyai ikatan berirama dan mempunyai sebutan yang sama dihujungnya. Baris-baris ini [...]

688 total views, no views today

Makan Ketam Sambal Hijau di Bucida Court

Playar Ketam

Ketam? Sedap tuuu… Lama jugak aku tak dinner makan ketam ni bersama keluarga. Teringat megi kari ketam yang popular di Bucida Court. Malam semalam kebetulan cuti, jadi aku serta isteri, anak dan adik ipar ke Bucida Court untuk makan malam. Encik Crabbb!! Mu tunggu aku datang. Kami bertolak selepas maghrib ke sana. Seperti biasa lah, [...]

1,380 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...