Ultras Malaya berarak ke Stadium Shah Alam

Ultras Malaya AFF Suzuki Cup 2014

Hari yang ditunggu-tunggu sudah dinanti-nanti. Ramai yang sudah membeli tiket untuk menyaksikan LIVE Perlawanan AFF Suzuki Cup 2014 di antara Malaysia vs Vietnam. Sudah tentu sokongan kepada tanahair tercinta. Ketika aku sedang khusyuk update kerja di office, terdengar sorakan yang semakin lama semakin kuat.  Rupa-rupanya geng Ultras Malaya sedang berarak untuk mengajak peminat bolasepak Malaysia […]

2,092 total views, 44 views today

Blogger Hensem kembali Sibuk

Kit Kat Rubies

Sibuk. Bukan penyibuk. Itu yang aku lalui sekarang. Sebab pelbagai perkara yang perlu diuruskan. Pelbagai urusan yang perlu diselesaikan. Dari Putrajaya ke Kajang dan ke Shah Alam. Begitulah rutin aku seminggu. Dan aku percaya jika kita sibuk, ada orang lain pun yang lagi sibuk. Yang penting adalah kita yang menguruskan masa dengan cukup baik. Adakalanya […]

1,244 total views, 36 views today

Bucida Court kini Jadi Port Makan pilihan RAMAI

Menu di Bucida Court (30)

Bucida Court. Rata-rata bila aku sebut.. ramai yang kata nak datang. Sebab ada yang tinggal berhampiran disitu. Ada yang kerja di sekitar kawasan situ. Lokasi yang berdekatan dengan Sri Pentas, membuatkan ia menjadi salah satu tarikan untuk mereka yang hadir adalah di kalangan pembaca berita dan juga selebrti. Lokasinya adalah berhampiran dengan showroom Porsche dan […]

1,494 total views, 26 views today

Promosi Neptune’s Kingdom : Makan Seafood di Terazza Brasserie

Ikan Salmon

Dorsett Grand Subang. Ini kali ketiga aku dinner di sini. Seingat aku, memang antara yang terbaik dalam hidangan makanannya.. Signature dish Bread Butter Puding yang sedap! Dan paling aku ingat adalah ukiran ais yang sentiasa mencuri tumpuan aku.. Cantik! Memang secantik Hotel Lima bintangnya dan ada sijil Halal JAKIM. Jadi, kali ini ada promosi seafood […]

1,204 total views, 14 views today

Giveaway Kontes Kembara ke Turki

Voucher GA (5)

Salam… Guys.. I need your help. Menangkan shakiddo sebagai blogger yang akan ke Turki pada tahun 2015 nanti. Trip 10 hari 7 malam ini ditaja oleh Asia Horizon dan 11 rakan yang lain juga sedang berentap. Jadi, tunjukkan sokongan korang. Korang support shakiddo okay.. Jika shakiddo menang kontes ini, maka salah SEORANG FOLLOWER yang bertuah akan turut […]

1,468 total views, 2 views today

Nikmatnya bila makan Burger Bakar Abang Burn RM5 sahaja

Burger Bakar Abang Burn (9)

Burger Bakar Abang Burn. Teringat aku semasa makan Burger Al Lazat dicawangan Bandar Tasik Permaisuri dan Food Blogger Malaysia pun adalah yang terawal buat write up untuk Burger Bakar Abang Burn. Burger bakar abang burn ni macam misteri pun ada. Sebab tak ada siapa yang mengaku siapa Abang Burn tu. Tapi, peminatnya Fuuuh, dah lebih […]

1,828 total views, 4 views today

Blogger Jangan Runsing dengan Event, Review dan Advertorial

Dumex dugro event

Aku rasa dah sampai masanya untuk aku kongsikan kepada rakan-rakan blogger. Walaupun aku tak lama sangat bermula blogging iaitu pada tahun 2009  yang bermula dengan platform blogspot sebenarnya. Banyak yang dah dilalui dan dirasai. Ini adalah pandangan dan perkongsian peribadi kepada yang korang semua boleh ambil. “Pengalaman tak boleh dicuri tetapi hanya boleh dikongsi”. Alkisah […]

3,268 total views, 142 views today

weBoost atasi masalah Signal Telekomunikasi

WeBoost Accessories

Ada masalah signal telefon tak? Apabila pulang ke kampung, signal memang berkurangan. Lagi-lagi kalau ada yang balik ke kampung yang kawasannya agak pedalaman. Memang agak sukar jika melalui kawasan-kawasan yang kurang signal. Lepas tu mungkin kita akan terlepas panggilan telefon dan mungkin juga panggilan terputus disebabkan signal yang tidak kuat ketika kita bergerak dengan menggunakan […]

1,672 total views, 6 views today

Aksi Parkour dalam filem Rentap

Rentap Elfira Loy

Lama juga tak tengok filem di panggung wayang. Cuti sekolah ni boleh laa bawa isteri, kawan-kawan atau paling koman tengok sendiri lah kat wayang. Macam tak biasa pulak kan. Semalam aku ada tengok trailer filem RENTAP. Eh, sekali sebut macam sentap. Tapi ni buka nak sentap tapi berentap! Filem Rentap adalah sebuah filem aksi komedi. […]

1,706 total views, 12 views today

Sengkuang Calit Delivery di Putrajaya

sengkuang calit sedap

Macam tak percaya je kan? Boleh buat delivery kat Putrajaya ni. Berbeza dengan 6 tahun yang lepas, penduduk kat Putrajaya ni semakin bertambah. Parking lot pun memang penuh dengan kereta. Bukan kat fasa rumah aku je, di tempat lain pun aku tengok sama. Parking sampai double dan ada yang kena clamp. Haaaa, sebab malas nak […]

1,606 total views, 28 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...