Pengalaman Memandu Uji Honda City

Malay Top Blogger

Honda the Power of Dreams. Satu ungkapan yang membuatkan aku tertanya-tanya. Adakah Honda ini menjadi kereta idaman aku? Apakah mimpi untuk memiliki sebuah kenderaan yang mempunyai kuasa seperti Honda? Memang best. Dulu aku pernah test drive Honda Civic dan juga Honda Hybrid CRZ. Kali ini, diberi peluang untuk uji pandu Honda City. Dengan model terpilih, ia memiliki […]

2,382 total views, 6 views today

9 Sebab Kena Datang Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2015, #8 paling penting!

Taman Cabaran

Masa makin hampir tiba. Setelah Pengumuman SBB2015 dibuat, maka ramai rakan blogger dan aktivis sosial mula mendaftar untuk tidak melepaskan peluang majlis himpunan blogger ini. Jika tahun sebelum-sebelum ini, majlis dibuat di dalam hotel dan tertutup, tetapi kali ini konsepnya diubah kepada kawasan terbuka. Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2015 akan diadakan pada hari Sabtu, 13hb Jun […]

2,026 total views, 14 views today

U-Cafe Wangsa Walk hidangkan Menu Hebat

Menu U Cafe (4)

Siapa yang pernah singgah ke Wangsa Walk, pasti tak akan lepaskan peluang untuk singgah di U-Cafe. Sebuah restoran makan yang mempamerkan kelainan dari segi kualiti dan kuantiti. Aku berkesempatan untuk singgah di U Cafe cawangan Wangsa Walk untuk merasai sendiri makanan-makanan yang ada. First impression, aku tengok lokasinya sangat santai dan rileks. Di U-Cafe Wangsa Walk […]

1,578 total views, no views today

Pelancaran Kempen #taknakseludup Media Prima Berhad

Kempen Taknak Seludup

Media Prima Berhad kini melancarkan kempen #TakNakSeludup sempena Hari Tanpa Tembakau Sedunia 2015 yang diraikan pada 31 Mei. Kempen yang menyeru agar mesej disampaikan kepada seluruh masyarakat tentang perdagangan produk-produk tembakau haram terutamanya rokok seludup. Kempen #taknakseludup ini merangkumi Pesanan Khidmat Masyarakat, rencana dan laporan khas di platform media untuk memberi kesedaran kepada masyarakat mengenai perdagangan tembakau haram. […]

984 total views, no views today

Royal Floria Putrajaya 2015

Pinwheel Garden

Sekali lagi pada tahun ini pesta Royal Floria Putrajaya 2015 berlangsung di Putrajaya. Pesta bunga dijadualkan akan diadakan pada 30 Mei hingga 7 Jun 2015 di pusat pentadbiran persekutuan Putrajaya. Yang dinanti-nantikan acara tahunan taman festival taman dan bunga akan mempamerkan pelbagai banyak bunga selama sembilan hari berturut-turut dengan teratai atau Lilium sebagai tema bunga di […]

3,522 total views, 2 views today

Pelakon Baru di Oh My English! Class of 2015

Mr Henry Middleton

Oh My English! kini kembali lagi..!!! Kembali dengan musim terbaharu, Oh My English! Class of 2015 akan memperlihatkan bagaimana pelajar 4 Merah kesayangan anda semua menjejakkan kaki ke tahun senior mereka. Jadi, nantikan kejutan besar dan jalan cerita menarik, bersama karakter-karakter yang tidak dapat anda lupakan di samping dialog lucu yang pastinya mencuit hati. Jangan […]

8,914 total views, no views today

Banglo Misteri Seksyen 2 Shah Alam Kini Bertukar Wajah

Banglo Seksyen 2

Tahun lepas, bulan Mac 2014 pun aku sempat lalu. Ramai yang nak tengok Gambar Terbaru Banglo Misteri Seksyen 2 Shah Alam. Aku pun sebelum ni dengar cerita sahaja. Macam-macam cerita lah kan, sampai ada jadi cerita di pawagam. Awal bulan Mac 2015 baru-baru ni pun aku ada tersinggah kat sana. Boleh tengok yang aku ada […]

4,946 total views, 2 views today

Pengumuman Sepetang Bersama Blogger 2015

Sepetang Bersama Blogger 2015

Akhirnya, aktiviti untuk rakan blogger sudah kunjung tiba.  Setelah beberapa kali berdiskusi, akhirnya dengan izin Allah, telah terungkai segala pertanyaan. Seperti yang dimaklumkan, Hadiah Cabutan Bertuah SBB2015 memang menarik, jadi aku harap rakan blogger tak lepaskan peluang untuk join. Setiap orang ada pengorbanannya dan diharap aktiviti ini akan memberi manfaat kepada rakan blogger yang hadir. […]

3,432 total views, no views today

Punch Card Terakhir

Punch Card

Bila belek-belek gambar lama dalam external, ada nampak gambar lama aku di SM Swasta Saleha. Sebelum itu, dua tempat kerja memang ada pakai punch card. Dan inilah punch card terakhir aku rasa dalam sistem kerja aku. Masa kat TM, dikira start kerja apabila login di PC dengan sistem. Sekarang……? p/s: Hensem lak pakai baju batik. […]

1,364 total views, no views today

Ikan Patin Masak Asam Tempoyak terbaik di Dapur Koi

Patin Buah Asam tempoyak Dapur Koi

Dah lama juga aku tak makan ikan patin. Teringat aku masa di Felda Tasik Chini, penduduk kat situ masakkan pelbagai jenis lauk ikan patin. Ada yang bakar, ada yang stim, ada yang masak merah, dan sudah tentu yang paling popular adalah ikan patin masak asam tempoyak. Kali ini aku ke sebuah kedai yang baru dibuka […]

2,690 total views, no views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...