Spritzer Hot And Warm Mini Dispenser Mudahkan Urusan di Rumah Dan di Pejabat

Spritzer Water Dispenser

Spritzer. Air botol mineral nombor 1 di Malaysia. Antara yang menjadi pilihan aku dengan jenama Spritzer ini adalah kepercayaan yang bertahun lamanya dari segi kebersihan dan juga memudahkan kehidupan seharian. Spritzer memang merupakan jenama air mineral yang terkenal. Aku pun memang menggunakan air Spritzer untuk diminum kat rumah. Penutup botol yang berwarna putih adalah untuk air minuman dan […]

2,720 total views, 50 views today

Felda D’saji Tampilkan Kelainan di Buffet Ramadhan Asmara Penchala

Spaghetti Asmara Penchala DSaji

D’Saji memang popular dengan nama yang besar dalam bidang kulinari. Semalam, aku dan dua lagi geng #BloggerKakiMakan singgah ke Sungai Penchala untuk merasai pengalaman berbuka di Asmara Penchala. Tahun ini, dan sebenarnya baru lagi D’Saji ambil alih dan menyediakan hidangan makanan di Asmara Penchala. Memang sudah maklum bahawa kualiti makanan yang dihidangkan adalah cukup bagus. […]

5,114 total views, 30 views today

Buka Puasa di Tam Nasi Ayam Seksyen 23 Shah Alam

Set Buka Puasa

Nasi ayam. Aku pasti ramai yang dah merasai nasi ayam. Dari utara sampailah ke selatan. Pelbagai jenis nasi ayam yang dah dirasai. Ada resipi turun temurun, ada resipi rahsia, ada resipi yang dipelajari dan macam-macam jenis nasi ayam yang pernah dimakan. Kali ini geng #BloggerKakiMakan berbuka puasa di Restoran Tam Nasi Ayam di Seksyen 23, […]

4,148 total views, 32 views today

Kisah dan Pengalaman Umrah part 3

Arab badawi

Pengalaman melihat hujan turun di Mekah memang cukup bermakna pada kami, ada dirakamkan video di Kisah dan Pengalaman Umrah part 2. Setelah selesai umrah kedua, kami berehat di bilik sambil menyapu ubat gosok bagi menghilangkan lenguh-lenguh di kaki. Makan dan minum kami bebas di sini, sebab tu kami ambil pakej breakfast sahaja. Lunch dan dinner […]

2,508 total views, 48 views today

Buka Puasa di Rail Canteen Sunway Nexis

Briyani Ayam Masak Merah

Nak buka puasa ringkas di kedai? Berbuka dengan rakan selepas waktu kerja? Kini ada pilihan untuk berbuka di Restoran Rail Canteen. Lokasi yang terletak di Sunway Nexis memberikan ruang dan pilihan baru kepada peminat makanan dan minuman yang dibawa khas dari Kluang Johor. Resipi chef yang terbaik sudah tentu menaikkan selera pengunjung yang hadir. Aku […]

2,108 total views, 30 views today

Murahnya beli Persiapan Hari Raya di Pusat Pakaian Hari Hari

Baju Raya Anak

Sekejap sahaja masa berlalu. Ramadan menjelma, kemudian akan tibalah syawal. Tahun ni memang aku super busy. Jadi, memang persiapan awal nak kena buat. Yang pertama sekali aku nak kena siapkan baju raya. Tahun ni, turn aku berhari raya di kampung isteri, Sungai Besar. Jadi, seperti tahun-tahun lalu, banyak pakai baju raya untuk ke rumah-rumah saudara […]

3,242 total views, 20 views today

Buffet Ramadhan di Terazza Brasserie Grand Dorsett Subang

Grand Dorsett Subang (1)

Jom berbuka puasa di Dorsett Grand dan menikmati makanan Kampung yang enak, khas disediakan untuk selera anda. Dari menu kegemaran tradisional kepada ciptaan kontemporari, ia akan menjadikan lebih kenikmatan berbuka puasa di bulan Ramadhan yang mulia ini. Pelbagai hidangan yang cukup enak dengan menu-menu yang istimewa seperti Sup Gearbox, Nasi Briyani Gam dan Roasted Lamb. Selain itu, […]

2,450 total views, 22 views today

Buffet Ramadhan Yama G Fusion Sushi Restaurant

Yama G Halal

Pada bulan Ramadhan yang mulia ini, Yama G Fusion Sushi Japanese Restaurant unik dengan bangganya menghidangkan hidangan sihat untuk berbuka puasa dengan makanan sushi di Palm Square Jaya One. Dari 18 Jun hingga 16 Julai 2015, peminat makanan fusion sushi tidak perlu melepaskan peluang kerana promosi yang cukup menarik. Oleh sebab itu saya nak mencadangkan kepada anda untuk bawa […]

3,262 total views, 6 views today

Sayonara #SBBYeos2015 Sampai Berjumpa Lagi…

Peserta SBB2015

13 Jun 2015. Satu lagi tarikh yang akan diingati. Majlis yang dibuat sejak empat tahun lepas dan tiga tahun sebelum ini dibuat secara indoor iaitu di dalam dewan. Kali ini, pihak Denaihati Network Sdn Bhd telah membuat sedikit perubahan selepas banyak permintaan untuk melakukan aktiviti secara outdoor. Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa sebenarnya tarikh […]

2,550 total views, 43 views today

Pengalaman Memandu Uji Honda City

Malay Top Blogger

Honda the Power of Dreams. Satu ungkapan yang membuatkan aku tertanya-tanya. Adakah Honda ini menjadi kereta idaman aku? Apakah mimpi untuk memiliki sebuah kenderaan yang mempunyai kuasa seperti Honda? Memang best. Dulu aku pernah test drive Honda Civic dan juga Honda Hybrid CRZ. Kali ini, diberi peluang untuk uji pandu Honda City. Dengan model terpilih, ia memiliki […]

3,660 total views, 58 views today