Kisah dan Pengalaman Umrah part 1

Tawaf Kaabah

Sambungan dari Tips dan Persediaan Ibadah Umrah. Penerbangan terus ke Mekah dengan menaiki Saudi Airlines, alhamdulillah pesawat berlepas mengikut jadual yang telah ditetapkan iaitu jam 3 petang di KLIA. Tinggalkan sementara keluarga tercinta, dan kembali fokus kepada tujuan utama iaitu melaksanakan ibadah umrah. Di dalam pesawat, kebetulan ada tempat kosong di sebelah adik ipar, jadi […]

1,522 total views, 26 views today

Dell Inspiron 23 All-in-One Touch Screen Desktop kini Mencuri Tumpuan

Dell PC set

Baru-baru ini Dell selaku pengeluar jenama komputer terkenal di dunia telah mengeluarkan satu lagi komputer terbaru mereka yang diberi nama Inspiron 23 All-in-One Touch Screen Desktop. Nampak seperti sesuatu yang baru dan menarik. Tak lama lagi aku sendiri akan mencuba apa yang ada dengan Dell Inspiron 23 ini di event Dell InnoLifestyleBoot Camp. Ada yang nak tahu ciri […]

1,262 total views, 12 views today

Hikmah Ibadah Aqiqah

Kambing Aqiqah Kazakhstan

Ibadah Aqiqah, suatu ibadah yang sinonim dengan kelahiran anak. Hukumnya adalah sunat muakkadah iaitu sunat yang hampir kepada wajib bagi mazhab As-Syafie. Binatang yang disembelih untuk tujuan tersebut ialah unta, lembu atau kambing tetapi kambing adalah afdal dan lebih bagus. Alhamdulillah, aku juga telah melakukan ibadah aqiqah untuk anak lelaki beberapa tahun dahulu. Bagi anak lelaki […]

1,810 total views, 4 views today

Tips dan Persiapan Ibadah Umrah

Kain ihram

Assalamualaikum semua.. Seperti yang aku ada ceritakan di entry sebelum ini, di kesempatan ini nak berkongsi cerita mengenai perjalanan untuk menunaikan ibadah umrah. Moga sedikit perkongsian aku ini dapat menjadi panduan dan rujukan kepada yang memerlukan. Travel Agency Dari sini biasanya bermula persiapan umrah anda. Di Malaysia ini, cukup banyak travel agency yang menawarkan pakej […]

1,632 total views, 16 views today

Hidup mesti ada Cabaran

Jam Tawaf Denaihati di Mekah

Assalamualaikum… Rasanya inilah paling lama aku tidak mencoret tulisan di blog shakiddo. Setelah seminggu lebih pulang dari Lambaian Kaabah, aku kini semakin sibuk dengan urusan menjayakan Projek Jutawan 2015. Tetapi bagi mereka yang mengikuti cerita di laman Facebook aku, sudah pasti dapat mengetahui cerita dan keadaan di Tanah Suci Mekah. Inshaa Allah, akan aku tuliskan […]

1,698 total views, 8 views today

Melaka Alive jadi Tarikan Sejarah di Bandar Hilir

Melaka Alive

Melaka Alive. Satu persembahan baru yang mesti ditonton oleh seisi keluarga. Sejarah negeri Melaka yang perlu diketahui oleh semua orang. Suasana seperti di sebuah kapal yang digelar Bahtera Merdeka menambahkan lagi suasana menarik persembahan Melaka Alive ini. Kisah Panglima Awang dan Putri, Parameswara, dan juga sudah tentu kedatangan Puteri Hang Li Po ke Melaka. Siapa […]

2,296 total views, 2 views today

Pembukaan The Shore Shopping Gallery di Melaka

The Shore Shopping Gallery

Ramai yang bercuti ke Melaka bila di hujung minggu ataupun cuti sekolah. Lokasi percutian sekeluarga ataupun rakan-rakan yang cukup menyeronokkan. Ada yang bercuti di tempat bersejarah dan ada juga lokasi di hotel sambil membeli belah. The Shore Shopping Gallery di Melaka yang dibuka baru-baru ini memberikan satu lagi tumpuan dan buruan para pelancong di dalam […]

2,422 total views, 12 views today

Lambaian Kaabah

Mekah 2015

Alhamdulillah.. Aku doakan untuk korang semua.. ameen.. ameen… 2,758 total views, no views today

2,758 total views, no views today

Projek Misi menggapai Jutawan

Jam Tawaf Denaihati

Masa untuk berubah. Masa untuk berganjak kepada satu aras yang lain. Kalau kengkawan yang lain perasan, sejak kebelakangan ini aku dan beberapa rakan lain pun sedang super busy dengan beberapa kerja. Bermula dengan tentang mengambil alih pengurusan operasi eQurban Resources Sdn Bhd oleh Denaihati Network Sdn Bhd yang memerlukan nafas baru untuk memberikan lebih khidmat ke serata […]

4,000 total views, 6 views today

Belon Udara Panas Putrajaya 2015

Selfie Belon Panas Putrajaya

Nak Naik belon Udara Panas? Biasa yang terkenal di Cappadocia, Turki tu je. Bila lah nak ke sana kan untuk naik belon panas. Kat Putrajaya ni dah tujuh kali Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta berlangsung. Aku pernah datang beberapa tahun yang lepas tetapi sekadar di tepian sahaja. Kali ini dapat buat coverage dan masuk […]

7,545 total views, 20 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...