Laugh Malaysia pasti Kecoh dengan Harith Iskander

Laugh Malaysia Bloggers

Pasti kecoh. Pasti akan bergegar dengan gelak tawanya. Siapa yang tak kenal Harith Iskander. Dia seorang pelawak yang cukup berbakat. Beberapa kali juga aku berjumpa dengannya. Personaliti yang bersahaja dan sangat cool. Bila Harith Iskander buat lawak, memang sangat real. Ia seperti sesuatu yang terkena dengan diri. So Malaysian! Lawak mengenai realiti kehidupan di negara [...]

1,180 total views, no views today

Bangsawan Merong Mahawangsa Suaraku Bernafas

Bangsawan Merong Mahawangsa 9

Malam tadi aku menonton teater. Teater Bangsawan Hikayat Merong Mahawangsa (Suaraku Bernafas) di bawah produksi Opera Sri Bandaraya DBKL yang mengisi slot pementasan Siri Semarak Bangsawan 2014 di Auditorium Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bermula 10-12 Oktober 2014 pada jam 8.30 malam. Thanks kepada rakan-rakan #MemekMukaPenari yang menjemput aku ke persembahan ini. Seingat aku, Raja Azrey pernah melakonkan [...]

1,654 total views, 4 views today

Animasi PUTERI bakal jadi Fenomena dari Les Copaque

Puteri kerajaan Limau

Puteri. Satu lagi Intellectual Property (IP) baru dari Les Copaque. Siri ‘Puteri’ ini menceritakan kehidupan lima puteri yang tinggal di Kerajaan Limau. Setiap satu daripada lima adik-beradik mereka mempunyai kebolehan luar biasa yang apabila digabungkan, mampu untuk mengekalkan keamanan dan keharmonian dalam negara itu dengan mengalahkan ancaman jahat, makhluk mistik dan sihir gelap. Nama mereka adalah [...]

8,228 total views, 82 views today

Melaka Alive bakal jadi tarikan Malaysia Year Of Festivals 2015

Melaka Alive cast

Persembahan mengenai sejarah dengan cara yang baru. Melaka Alive bakal menjadi tarikan pelancong di dalam dan luar negara. Terletak di Bandar Hilir Melaka, tarikan pelancongan terbaru warisan dan sejarah yang dimajukan bersama dengan Perbadanan Muzium Negeri Melaka ini menggunakan kesan khas gabungan api, angin, meriam air, percikan air dan muzik berirama. Tarikan Bahtera Merdeka sebelum ini [...]

987 total views, 6 views today

Gerhana Bulan dan Solat Khusuf

gerhana

Insha Allah dengan IzinNYA, kita akan dapat melihat fenomena gerhana bulan yang akan berlaku pada hari ini 8 Oktober 2010. Bagi penduduk di Semenanjung Malaysia, anda akan terlepas fasa permulaan gerhana, dan hanya dapat melihatnya bermula dari fasa gerhana penuh hingga tamat sahaja. Kiraan di bawah adalah untuk Kuala Lumpur pada tarikh 8 Oktober 2014. [...]

1,068 total views, no views today

Miss XES Elegant Mico Pun kini Duta XES Shoes

XES 16

Kasut. Memang sesuatu yang sangat disukai oleh kaum perempuan. Tetapi apa kurangnya dengan kaum lelaki. Pelbagai jenis, saiz dan warna menjadi pilihan semua. Yang penting adalah keselesaan yang akan dirasai oleh kaki si pemakai. Aku berkesempatan dengan beberapa rakan blogger yang lain untuk ke kedai XES Premium cwangan Glenmarie. Kali pertama aku masuk ke kedai [...]

926 total views, 2 views today

Salam AidilAdha 1435H

Ibadah korban 2013

Selamat Hari Raya AidilAdha… Kepada yang bercuti dan balik kampung, selamatlah semuanya. Shakiddo beraya di Kajang sahaja tahun ni. Insha Allah dapat berkumpul semua adik beradik, ipar dan anak-anak sedara. Dan seperti biasa, akan membantu dalam tugasan melapah korban di surau. Diucapkan kepada semua yang menjadi tetamu Allah pada kali ini, lakukanlah ibadah haji dengan [...]

688 total views, 4 views today

Keunikan Pembuatan Kereta Lembu

Kereta lembu

Pernah naik kereta lembu? Jarang dah zaman sekarang di lebih-lebih lagi di kota metropolitan. Ada yang hanya nampak lembu apabila tibanya hari raya AidilAdha.. Bagaimana dengan kereta lembu.? Dikatakan ianya dibawa dari negara India, kereta lembu kini menjadi tarikan di negeri Melaka khususnya. Kereta lembu Dari Melaka Di tarik pula oleh Lembu perkasa Hah… kereta [...]

1,224 total views, no views today

Royale Thai Fusion dan Hot Steamboat Terlajak Sedap!

Seafood

Korang berada di Shah Alam? Jangan lupa singgah di Grand BlueWave Hotel di sepanjang September dan Oktober ini sebab ada promosi istimewa sajian yang mewah dengan rempah ratus. Peminat steamboat dan ala Thai memang kena terjah di sini. Hidangan yang pedas dan panas. Sedap! Promosi ini diciptakan untuk memberi lebih pilihan citarasa menu kepada tetamu pada [...]

1,404 total views, no views today

Kempen RM1 untuk Save a Child Every Minute

Save a child MY Tentc poster

RB (dahulu dikenali sebagai Reckitt Benckiser), syarikat peneraju dunia bagi produk kesihatan dan kebersihan pengguna, baru-baru ini melancarkan kempen di seluruh negara yang bertujuan mencegah kematian akibat cirit-birit di kalangan kanak-kanak di bawah usia 5 tahun – melalui kempen “Save a Child Every Minute.” Bersandarkan visi global dalam usaha meningkatkan taraf kesihatan dan kebersihan untuk [...]

761 total views, no views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...