Nescafe Dolce Gusto dan Haruman Marrakech Tea

Marrakech Tea

Nescafe Dolce Gusto. Kali pertama aku dengar. Rasa macam menarik je dengan keunikannya. Mesin Nescafe Dolce Gusto ni pun dah mencuri perhatian aku. Macam penguin pulak bentuknya. Semakin lama tengok, semakin teruja sebab seperti tidak percaya yang mesin ni boleh menghasilkan pelbagai jenis teh dan kopi yang dibuat khas dari Nescafe Dolce Gusto ni. Raya pun dah [...]

876 total views, 5 views today

Habuan 35 Juta untuk Jerman

Mario Gotze

Habuan yang sangat besar dan ia 1 peratus daripada pendapatan Piala Dunia FIFA 2014. Selepas Jerman menewaskan Argentina 1-0 pada masa tambahan perlawanan akhir Piala Dunia, bukan sahaja ia dapat menjulang piala 18 karat, tetapi ia juga habuan besar bernilai $35 juta. Ia sesuai dengan hadiah yang terbesar dalam sejarah Piala Dunia telah diagihkan dalam Piala [...]

733 total views, 2 views today

Tonton Germany Vs Argentina di Astro

Goodbye Kiss

Seluruh rakyat Malaysia berpeluang untuk merasai kepuasan tontonan perlawanan akhir PIALA DUNIA FIFA 2014 BRAZIL menerusi platform TV dan digital Astro. Acara sukan terbesar dunia yang mula membuka tirai pada bulan lepas kini telah pun tiba ke kemuncaknya apabila dua pasukan gergasi iaitu Jerman bakal menentang Argentina dalam perlawanan akhir pada 14 Julai 2014, jam [...]

562 total views, 1 views today

Kasih Sayang Suami Isteri

Wefie Laman Kayangan

Beberapa hari ni aku rasa macam ke laut pulak mood aku nak update blog. Banyak kerja nak diuruskan dan diselesaikan. So, aku bagi beberapa keping gambar yang bagi diri aku punyai seribu satu makna. Dari mereka yang telah kaya dan berjaya. Dari mereka yang sentiasa menjadi contoh inspirasi. Lokasi : Laman Kayangan, Shah Alam. Suapan [...]

1,014 total views, no views today

Pabila Blogger Join Philips Ultimate Cook Off

Philips Bloggers

Pernah memasak? Aku setakat memasak biasa kat rumah boleh lah. Kalau nak masak untuk hidangan pertandingan, memang sukarlah sikit. hehehe. Ni ada sikit tabiat makan orang kita pada bulan Ramadan. Masak lama-lama kat dapur guna periuk dan kuali. Tapi kalau guna Philips Air Fryer, mesti lagi cepat. So aku pun nak try jugak lah, bersama [...]

900 total views, 1 views today

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Casa Ombak ABC

Casa Ombak. Dah pernah datang ke sana? Sabtu lepas aku dan beberapa blogger lain datang sendiri untuk merasai berbuka puasa di Casa Ombak. Hari sabtu, tak jammed jalan. Rileks je datang dari Putrajaya ni. Ombak Creatives yang dimiliki Sepenuhnya oleh Ombak Creative Solution kali ini menampilkan pakej buffet untuk berbuka puasa di CASA OMBAK ini. Bila [...]

3,024 total views, 85 views today

Adobe Premiere Pro CC 2014

premiere pro

Sebenarnya aku tengah baca balik entry Adobe Creative Cloud kat blog YB Balakong. Terasa pulak macam nak mencuba edit video. Maklumlah, bukannya pakar sangat. Baru nak mencuba menceburi bab edit gambar dan video ni. Sebabnya sebelum ni aku edit dekat Photoscape je. Takpun pakai aviary kat smartphone aku tu je. Maklumlah, Samsung Lover! :p Thanks [...]

840 total views, 2 views today

Berbuka Puasa di Fish & Co

Ikan sedap

Aku ada tengok rancangan Juara Joran. Macam best je masak-masak tu lagi-lagi ada Dato Fazley Yaakob dan juga Yana Samsuddin. Semuanya pasal ikan. Memancing ikan dan lepas tu masak lauk ikan. Fuhhh!! Memang menarik. Sebab tu rasa macam nak berbuka puasa lauk ikan yang sedap. Bila aku tengok, Fish & Co adalah antara yang direcommend. Sempena [...]

992 total views, 1 views today

Promosi FoodPanda FOODBALL CUP

Foodball FoodPanda

Pernah cuba servis FoodPanda? Foodpanda Malaysia memulakan Piala Dunia FIFA tahun ini dengan TAWARAN FOODBALL CUP, menawarkan pelanggan tawaran mingguan menarik apabila mereka memesan penghantaran makanan dari sekarang hingga 13 Julai, 2014. Antara tawaran yang diketengahkan untuk perhatian adalah penghantaran percuma apabila memesan Masakan Antarabangsa terutamanya jika negara asal diwakili di Piala Dunia, edisi terhad foodpanda [...]

290 total views, 1 views today

Promosi Daily Fresh Sempena Ramadhan

mayonis

Pernah beli corn in cup di Daily Fresh? Seingat aku dulu, daily fresh ada jual corn in cup sahaja masa dulu. Tapi sekarang dah macam-macam juga termasuk waffle, pop corn, icekimo dan gelato tempo. Daily Fresh Foods Sdn Bhd telah ditubuhkan pada tahun 1997 di Malaysia dalam pertanian jagung manis, pemprosesan dan francais. Lebih daripada 70% [...]

454 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...