Crack WiFi UniFi | PENTING!!

Begitu Hot. Mahu cara mudah. Sudah lumrah dalam dunia ini, untuk buat kerja mudah. Biasa laaa tu kan. Apa yang aku maksudkan dalam hal ini adalah kisah crack wifi, curi line wifi, crack password wifi jiran dan ungkapan seumpamanya. Hal ini dapat didetect setiap hari dari blog aku yang mencari hal-hal tersebut. Tak dinafikan aku pernah buat entry mengenainya tetapi akhirnya dipadam atas arahan.

Hot Keyword Last Week

Okay, aku ceritakan dulu dengan WiFi atau connection secara wireless. Setiap modem korang yang ada wireless kena laa set kan kepada Wireless Security setting. Biasanya korang akan gunakan Wired Equivalent Privacy (WEP) dalam modem sedia ada. Tapi dukacitanya dimaklumkan, yang semua itu boleh di crack, boleh di hack dan diceroboh bagi pengguna lain “menumpang” wireless anda.

Semasa aku guna streamyx dulu pun, aku tak gunakan WEP tapi, tambahan router membolehkan kita set kepada WiFi Protected Access (WPA) dan sekarang seeloknya korang set kepada WPA2-PSK sebab WPA pun orang dah boleh crack dah. Macam-macam software dan cara untuk crack contohnya Backtrack, Kismet, Realtek, air-crack, signal king dan lain-lain. Korang google aje lah kalo rajin dan faham. hehehe

Bab WPA2-PSK tu, aku tak jumpa lagi depan mata mereka yang boleh crack WPA2-PSK ini. So, sekarang, korang cari atau setting wireless connection ke WPA2-PSK lah yea. Modem UniFi sekarang menggunakan TM D-Link DIR 615 yang mempunyai beberapa kriteria ekstra untuk sambungan internet korang. Nanti aku tunjukkan cara configure dan beberapa setting nyer yea.

Okay, satu lagi keyword yang hari-hari masuk ke blog aku adalah speedtest unifi. Mungkin kerana dari penggunaan tag di entry aku pasal HEBAT sungguh UNIFI..!! menyebabkan carian di google antara yang top. Orait, kat sini aku nak bagitau yang buat masa ini speedtest unifi boleh dilakukan di http://speedtest.streamyx.com.my setakat ini tiada perubahan kerana boleh digunakan untuk user streamyx dan unifi.

speedtest streamyx dan unifi

Tapi kalau korang nak guna speedtest.net pun boleh jugak. Pastikan tiada aktiviti downloading, P2P, Antivirus kecuali page speedtest itu saja. Kemudian, test laaa kelajuan anda. Kalau Upload tinggi dari biasa, cuba check balik PC/laptop, clear cache, cookies, scan antivirus dan make sure PC dalam performance yang baik.

speedtest.net

Korang nak crack wifi ke? Ermmm.. silakan lah. Ia adalah salah di sisi undang-undang. =) Benda ni manusia yang buat. Tak mustahil manusia boleh crack mende tu. Ooooo.. korang nak internet free yea.? hehehee

3,261 total views, 56 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Comments

      • says

        tapi satu aje lah. sebab rumah sy penuh ngan bebudak jurusan network dan certified dari cisco,adalah penting untuk semua yang menggunakan router untuk pastikan “dikunci” betul2 network tu.

        dan kalau boleh,untuk yang lain jgnlah access bank ke,fb ke kat public wifi sebab ada orang akan “memerhatikan” pergerakkan data tu semua… :)

        sekadar nasihat daripada org yang bertanggungjawab dan beretika.LOL XD
        Clive ajak kita terjah..AWAS! Game Budak Budak zaman sekarangMy Profile

  1. hanani says

    memang hebat lah manusia sekarang. Suka nak barang free aje. Nak berkat, kenalah bayar sikit kan.. :) bestnya dapat guna unifi ni. Kalau guna line bebiasa ni semput-semput lak, tensen. Nak nak skang ni cikgu kena masukkan semua maklumat secara online..tensen k.. nak UNIFI.. Kid, leh dpt harga staf tak?hehehehe..
    hanani ajak kita terjah..DG Smart Phone and my Android PhoneMy Profile

  2. says

    Hehehe.. dulu hampir 6 bulan aku guna free2 je wifi jiran… tapi last2 banyak sangat kata tak baik.. aku stoplah.. maintain pakai beruk band je.. tapi betul KID.. kalau kita tak hack memang tak tahu mana kelemahan wifi kita tu.. dari sebab itu jugalah.. dekat opis ni semua guna WPA2-PSK.. HEHEEHE..

    SALAH SATU CARA TAKNAK ORANG HACK.. KORANG REGISTER JE mac ADDRESS pc ATAU LAPTOP KORANG DALAM MODEM.. SURE YG TU JE LEH ACCESS WIFI TU.. HEHEHE
    Myvitrd ajak kita terjah..Gaya Buas Di KatilMy Profile

    • KiD says

      akak gi sekolah aje laaa.. malam2 pun boleh.. hehehee.. so far, kid tak terminate astro. masih lagi keperluan dan kehendak. =)

  3. Nurul says

    Nurul pernah sekali.. time internet kena potong.. nak kena email something urgent.. terus g parking betul2 kat sebelah kedai mamak.. pastu conect internet.. nak g minum segan sorang2 pastu plak kat umah nurul x de cc.. ;)

  4. loklak says

    WPA@WPA2-PSK leh crack dh skrg. Tp kna ader external dictionary. Dic dia kna dwload la, lebih kurang 40-60gb klau x silap. Hosting megaupload. Tp mslhnya, hahahahaaaa. Megaupload kn slow klau x de premium acc. Sbb dulu aku leech kat 3 wifi jira kat area pgsapuri tue. Skrg? Dh insaf. Ngeh3

      • loklak says

        kid : bukan ker leh masuk walaupun block rapidshare, TPB, megaupload dn lain2. Org kata tukar proxy, aku penah try guna HideMyAss utk masuk, mmg dapat. LOL. Best nyer klau aku dwload dic tue dulu sblum Rais Yatim umum nk blok web tue. Leh wak duit….hahahahahaaa
        (guna MAC filtering pun dh cukup utk org xleh hack wlau guna wep )
        (saper y alter MAC wireless card utk hack wireless org tu mmg desprite punya org la tue. Hahahahaaa )

  5. CK says

    the best security is to use cable connection. disable the damn wifi. or use MAC address to authenticate wifi connection

  6. Hanisah says

    Assalamualaikum . Nk tnye niy . Berapa ek caj bayaran bulanan utk pasang wifi unifi kat umah ? Adew org kata unifi paling murah , betul kea …?

  7. arep says

    salam..nk tnya ni.line unifi kt umh sy salu je slow.mcm line ade org curi je.
    mcm mne nk setting security bg org xleh nk curi line unifi kite ek?ade sape2 leh bantu x?

  8. lot105@unifi says

    salam….bro dan hacker2 semua…….nak tanya sikit klu2 ada sesapa yg tahu mcm mna nak hack hypptv blh guna lebih dr 1 set iptv decoder….sbb sy ada 3 set iptv decoder tp, x tahu mcm mna nak hack supaya blh guna 3 iptv decoder dlm 1 masa….. :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam