Masalah UniFi selesai kurang dari 24 jam

Modem ZTE  zxdsl 931

UniFi aku down Sabtu malam ahad lepas. Selepas aku ke Jempol dan Makan di Bagan Lalang, aku pun cuba balik check dengan Basic Troubleshooting UniFi. Ternyata masih lagi ada masalah. Kabel-kabel memang aku tak cabut, cuba check balik dan ketat-ketatkan serta pastikan dalam sambungan yang betul. Then, masih lagi tak OK. Lampu VOIP di modem [...]

3,057 total views, no views today

Tonton Hypp TV secara Online

Outdoor channel HD hypp tv

Makin canggih dan melebarkan sayap. Satu penambahan dalam aplikasi seharian. Pengguna UniFi kini boleh menonton HyppTV . Walaupun aku tak selalu sangat tengok cerita di TV, tapi rasa best pulak bila tengok cerita di SAMSUNG GALAXY S4 ini. Dapat tengok channel HD kat S4 ni. Perkhidmatan ini adalah eksklusif untuk pelanggan HyppTV dengan UniFi & [...]

2,295 total views, no views today

7 Hari Percuma Tonton Hypp TV

free view hypp tv

Tahniah kepada TM UniFi kerana dianugerahkan Winner of 2013 TV Connect Industry Awards best Live Online TV Service or Solution. Sehubungan dengan itu, selama 7 hari bermula dari 18 April sehingga 24 April 2013, para pengguna UniFi dapat menonton semua saluran dan 10 Video on Demand (yang terpilih) secara PERCUMA! Semua channel tu. Boleh laaa [...]

1,085 total views, no views today

Gajet Blogger

broframstone extension

Apa yang korang ada? Apa gajet dalam kehidupan korang seharian? Desktop kat office, Laptop sendiri, Tablet, Smartphone, Kamera DSLR, kamera digital, Smartphone atau sebagainya. Tak lupa juga dengan charger, powerbank, memory card reader dan segala jenis kabel transfer termasuk extension kabel yang dibawak oleh Blogger YB Rawang. Ada yang korang punya, ada yang blogger lain [...]

1,076 total views, no views today

UniFi Your Broadband Champion

2013-02-22 20.34.24

Kini makin melebarkan sayapnya. Penambahan bilangan pelanggan dari hari ke hari. Walaupun tidak fully covered satu Malaysia lagi, demand nya terlalu tinggi. Terutama di kawasan Negeri Pulau Pinang yang highly demand buat masa ini. Seperti yang aku katakan dulu, sekarang adalah “zaman perubahan dari copper ke fibre optic”. Adakah aku selaku antara pilihan 6 dari [...]

916 total views, 2 views today

PROMOSI UNIFI FREE SEBULAN SUBSCRIPTION FEE

Promosi UniFi kembali lagi. Jika ada sesiapa yang ingin menggunakan UniFi, maka inilah masanya. Promosi untuk anda sebagai bakal pengguna UniFi. Jika anda pengguna internet yang inginkan kestabilan yang merangkumi browsing, downloading dan streaming maka UniFi adalah pilihan anda! Pasang baru atau Upgrade dari streamyx! PROMOSI FREE ONE MONTH SUBSCRIPTION FEE! Residential (PAKEJ VIP): sehingga 28 [...]

1,173 total views, no views today

Promosi 1 bulan PERCUMA daftar UniFi dan Streamyx

unifi 1 month free

Promosi UniFi kembali lagi. Jika ada sesiapa yang ingin menggunakan UniFi, maka inilah masanya. Promosi Cuti @ Home menampilkan promosi percuma untuk PENDAFTARAN BARU. Kelajuan dan kestabilan dari penggunaan UniFi adalah salah satu dari sebab semangatnya saya berblogging. Kali ini untuk residential sahaja. Promo untuk Bussiness dah lepas pada bulan Ogos dan September lepas. Mana-mana [...]

956 total views, no views today

Astro vs Hypp TV UniFi

burung kakak tua

Sekarang ni memang musim hujan. Petang aje, hujan lebat. hujan lebat aje, petang. hehehe. Bukan salahkan hujan kerana hujan itu membawa seribu rahmat kepada kita. Bila hujan juga kita duduk dalam rumah. Tak kurang juga yang masih bekerja sampai lewat malam, terkandas di jalanraya dan yang penting berhati-hati di jalanraya. Kesian aku tengok yang menunggang [...]

2,875 total views, no views today

La Liga dan UEFA CHAMPIONS LEAGUE di UniFi Hypp TV

LA LIGA

Melebarkan sayapnya. TM UniFi kini melangkah ke hadapan lagi dengan saluran terbarunya iaitu Fox Football. Channel 173 yang bakal menyiarkan siaran perlawanan dari La Liga, Sepanyol. Gergasi Bolasepak seperti Barcelona, Real Madrid dan lain-lain bakal menjadi tatapan peminat bolasepak. La Liga (channel 173) BARCELONA VS REAL MADRID – 1.50AM 8 OKTOBER 2012 REAL MADRID VS [...]

1,797 total views, no views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...