Kaki Blogger Online

online blogger online

Ini yang berlaku bila aku publish entry. Yang betul betul punya lah. Bukan sekadar ada sesetengah yang hanya tangkap muat sahaja. Kadang-kadang orang boleh cepat klik X dekat blog kita jika selalu buat begitu. Ada juga yea yang kaki streaming. Mungkin kat tempat kerja kut. Haaaa, minggu ni aku memang busy sungguh. Nak rehat pun [...]

218 total views, no views today

Bila Seharian Tanpa Entry

trafik tiada entry

Inilah jadinya bila aku takde publish entry selama sehari. Saja aku nak tengok apa akan jadi bila tak update entry. Dan saja nak spend masa rileks habisss kat Sungai Besar. Cool beb!! Hujung bulan ni macam nak balik lagi. Sambung main Helikopter. hik hik hik.. Tak dinafikan ada ketikanya kita ni semua ada rasa MALAS [...]

335 total views, 1 views today

Teori Earning Nuffnang empat kali ganda CTR Bonus

CTR BONUS

Teori saja. Bukan tepat atau tetap sebenarnya. Tapi, biasa laaaa.. Aku dah buat kajian sket. Korang macam mana? Sama tak?? CTR Bonus tu digandakan empat. Dapat tak total earning CPUV? Jadi, penting untuk UP kan trafik jika dah dapat BE tu, jangan dibiarkan aje. Kalau hilang CTR bonus tu, agak rugi sket laaa. Boleh blanje [...]

194 total views, no views today

Ramainya orang ONLINE!

170 online pada 28/11/12 @11pm

Bila tengok trafik semalam, tetiba macam tak percaya kejap. Eh, kenapa ramai online nih? kenapa tiba-tiba trafik naik mendadak? Teknik meletakkan hyperlink dan backlink juga penting dalam sesuatu entry. Bila mana anda dapati iklan berlegar-legar di dalam blog, jangan lupa publish or ping masa itu. Mungkin juga sebab penangan weekly killer entry aku ataupun entry [...]

873 total views, 6 views today

Trafik 84,687 UV dan 161,234 Page Views sebulan

trafik sebulan

Satu pencapaian yang baru. Memang lah, baru nak merangkak naik blog nih. Bloggers suka tengok angka kan? So, secara tak sengaja aku telah buat tajuk yang ada angka ini. Memang ada perbezaan jika dihitung dari statistik Nuffnang, statistik Google dan statistik cPanel. Trafik sehari berbeza beberapa ratus. Tapi, disebabkan earning aku mostly dari Nuffnang, maka [...]

174 total views, no views today

Tips Trafik Meroket 4K UV sehari

blog traffic country

Makin lama makin meroket. Terima kasih korang yang support. Dan juga penggemar cerita bersiri yang makin dapat sambutan. Okay, semalam trafik dah cecah 4K UV buat pertama kalinya dalam blog shakiddo.com ini. Dan ketika entry ini di tulis (hampir jam 8 malam), trafik dah pun melepasi 4K UV. Syukurlah naaaak.. Actually, BE dah masuk, so [...]

241 total views, no views today

19998 Unique Visitor Seminggu

seminggu

Wokeh. sila lihat gambar. Ni aje lah yang mampu untuk minggu ni. Biasanya weekend akan drop laaa sikit kan. Maklum lah, ramai yang bercuti dan keluar rumah. Sekianlah untuk seminggu. Tak hebat sangat lah kan. Tapi ia jadi motivasi kepada aku untuk berusaha untuk naikkan trafik dari bulan ke bulan, tahun ke tahun. Kalau dulu [...]

248 total views, no views today

Trafik Meroket 18,000UV Seminggu

Screenshot_2012-10-26-19-20-10

Rasanya ramai dah tahu dan ada yang praktikkan teknik SEO untuk menjana trafik tinggi. Yes.. akhirnya korang pun dah faham kan… tambahan plugin memang membantu. (Tukor laa kepada wordpress) Kadang kadang aku tak dapat terangkan secara direct. Tetapi dari entry yang aku publish harap korang dapat tenik SEO itu. Dapat satu BE ni.. fuuuuuh!! Berganda [...]

134 total views, no views today

Penangan Trafik dari SEO

AJIHS NASI LEMAK

Nak hujung minggu ni. Di Kala Hujan lebat sudah reda pada hari Jumaat. fuuuuh, dengan pantasnya aku gunakan teknik SEO dan hot keyword yang menggunakan kepantasan internet 20Mbps aku. Memang akan bajet hot keyword semakin menjela berikutan ia timbul di kala aku tidur nyenyak jam 3-4 pagi. hehehee Aku tak tunjuk semua yea.. Malas nak [...]

171 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...