8 Tips Buat Duit Dengan Instagram

Instafood shakiddo

Ada akaun Instagram tak? Aku pun ada. Jangan lupa follow @shakiddo tau. Ramai yang dah buat duit dengan Facebook tetapi masih kurang yang buat duit dengan Instagram. Ada yang menggunakan kelebihan dalam pengetahuan ini untuk menjana duit. Nampak macam susah tetapi tak mustahil kalau belajar dengan betul, dengan cara yang betul. Ada akaun  personal dan […]

7,736 total views, 66 views today

Rahsia Terbongkar di Seminar Lejen IM 2014

Seminar Lejen IM

Hari yang dinantikan sudah tiba. 5 Lejen Internet Marketer bergabung di dalam satu seminar. Berkongsi ilmu dengan rakan-rakan yang lain. Dari pagi sehingga malam. Mereka yang hadir memberikan perkongsian bukanlah calang-calang orang. Masing-masing ada kelebihan tersendiri dan mereka adalah. 1) Tuan Wan Mus – google adwords marketing 2) Tuan Firdaus Putra – instagram marketing 3) […]

9,195 total views, 80 views today

Kojo Den Bertingkek Tingkek

Press release

Best kan jadi fulltime blogger ni. Boleh dapat macam-macam. Antaranya ole-ole ni. hehehee. comel kan? secomel tuan punya ni yang semakin gebu dek Ephyra. Jadual event memang ada dan kesibukan yang melanda kali ini boleh tahan juga. Belum hilang sepenuhnya penat lelah seminggu berkelana, disambung pula dengan event dan advertorial. Syukur alhamdulillah kerana usaha selama […]

5,103 total views, 70 views today

Cerita Menarik dalam Blog

entiti misteri

Kaboom!! Meletup entry kita dalam blog. Itulah yang selalunya seorang blogger mahukan. Kalau hari-hari meletup dengan cerita entry kita, sudah pastinya kita boleh tersenyum lebar. Bukan mudah untuk membuat cerita yang akan diviralkan oleh ribuan orang. Actually blog ini bukan berkisar sangat pasal artis dan gossip kerana sebolehnya aku elakkan. hehehe Kalau tahun lepas, aku […]

5,359 total views, 52 views today

Kelas Junior dan Master WordPress Akademi Denaihati

Wordpress Class

Korang dah lama dalam arena blogging? Aku baru jugak laa dalam Oktober 2010. Bermula dengan coretan ‘diari harian’, kongsi cerita dan lain-lain, tapi kini lebih serius dalam arena blogging. Bila dah dapat rentak yang mantap dalam blogging, masa itulah juga dapat offer dari pelbagai advertiser. Sekarang dah freelance. Bebas.. tapi busy. hehehe Korang mesti nak […]

4,190 total views, 52 views today

Teknik Berkesan dengan Pembaca Blog dalam Social Media

media social

Jika anda seorang blogger yang tegar, sudah pasti social media berkait rapat dengan blog, gajet dan kehidupan blogger. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr, Youtube, Linked In dan pelbagai lagi jenis social media yang digunakan dalam kehidupan seharian. Sekarang adalah masanya untuk anda nilaikan sendiri apa yang pentingnya Social Media ini. 1) Wujudkan interaksi dengan pembaca […]

9,581 total views, 180 views today

10 Blogger Terbaik Malaysia

10 Blogger Terbaik Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ramai juga yang dah baca dan join contest SEO ni. Contest 10 Blogger Terbaik Malaysia yang membuatkan aku terpanggil untuk menyertainya. Walaupun agak lewat, tetapi sebagai sokongan juga kepada blogger yang rata-rata juga menyertainya. Terima kasih kepada Ohcikgu.com kerana menganjurkan contest SEO ini. Baiklah, setelah memikirkannya, aku memilih 10 Blogger Terbaik […]

23,844 total views, 62 views today

Jangan laa SPAM!

no spam

SPAM. Saper yang suka? Dah tentu kita tak suka sebab nampak semak, sesak dan kadangkala boleh membawa kepada annoying. Kecuali mereka yang suka membuat spam. Spam ke, scam ke, phishing ke. Suatu mesej, emel, atau sebagainya dalam kuantiti yang banyak. Biasanya dulu orang selalu spam emel. Sekarang dah melalut ke twitter dan sekarang hebat sungguh […]

9,687 total views, 116 views today

Sayang Google

referral link

Antara enjin carian yang menjadi favourite pengguna. Jika ada apa-apa nak cari, mesti kata “eh, ko google jap cara nak buat durian crepe?”.. “nanti ko google je kat mana SS2 Mall tu” Haaaa. kan? Kenapa google je? kenapa tak kata “eh, nanti ko yahoo jap siapa top SEO pasal unifi?”, “ko bing jap cara nak […]

3,880 total views, 14 views today