Kojo Den Bertingkek Tingkek

Press release

Best kan jadi fulltime blogger ni. Boleh dapat macam-macam. Antaranya ole-ole ni. hehehee. comel kan? secomel tuan punya ni yang semakin gebu dek Ephyra. Jadual event memang ada dan kesibukan yang melanda kali ini boleh tahan juga. Belum hilang sepenuhnya penat lelah seminggu berkelana, disambung pula dengan event dan advertorial. Syukur alhamdulillah kerana usaha selama [...]

1,177 total views, 4 views today

Cerita Menarik dalam Blog

entiti misteri

Kaboom!! Meletup entry kita dalam blog. Itulah yang selalunya seorang blogger mahukan. Kalau hari-hari meletup dengan cerita entry kita, sudah pastinya kita boleh tersenyum lebar. Bukan mudah untuk membuat cerita yang akan diviralkan oleh ribuan orang. Actually blog ini bukan berkisar sangat pasal artis dan gossip kerana sebolehnya aku elakkan. hehehe Kalau tahun lepas, aku [...]

1,351 total views, 2 views today

Kelas Junior dan Master WordPress Akademi Denaihati

Wordpress Class

Korang dah lama dalam arena blogging? Aku baru jugak laa dalam Oktober 2010. Bermula dengan coretan ‘diari harian’, kongsi cerita dan lain-lain, tapi kini lebih serius dalam arena blogging. Bila dah dapat rentak yang mantap dalam blogging, masa itulah juga dapat offer dari pelbagai advertiser. Sekarang dah freelance. Bebas.. tapi busy. hehehe Korang mesti nak [...]

1,176 total views, 20 views today

Teknik Berkesan dengan Pembaca Blog dalam Social Media

media social

Jika anda seorang blogger yang tegar, sudah pasti social media berkait rapat dengan blog, gajet dan kehidupan blogger. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr, Youtube, Linked In dan pelbagai lagi jenis social media yang digunakan dalam kehidupan seharian. Sekarang adalah masanya untuk anda nilaikan sendiri apa yang pentingnya Social Media ini. 1) Wujudkan interaksi dengan pembaca [...]

2,743 total views, 4 views today

10 Blogger Terbaik Malaysia

10 Blogger Terbaik Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ramai juga yang dah baca dan join contest SEO ni. Contest 10 Blogger Terbaik Malaysia yang membuatkan aku terpanggil untuk menyertainya. Walaupun agak lewat, tetapi sebagai sokongan juga kepada blogger yang rata-rata juga menyertainya. Terima kasih kepada Ohcikgu.com kerana menganjurkan contest SEO ini. Baiklah, setelah memikirkannya, aku memilih 10 Blogger Terbaik [...]

7,680 total views, 20 views today

Jangan laa SPAM!

no spam

SPAM. Saper yang suka? Dah tentu kita tak suka sebab nampak semak, sesak dan kadangkala boleh membawa kepada annoying. Kecuali mereka yang suka membuat spam. Spam ke, scam ke, phishing ke. Suatu mesej, emel, atau sebagainya dalam kuantiti yang banyak. Biasanya dulu orang selalu spam emel. Sekarang dah melalut ke twitter dan sekarang hebat sungguh [...]

1,765 total views, 4 views today

Sayang Google

referral link

Antara enjin carian yang menjadi favourite pengguna. Jika ada apa-apa nak cari, mesti kata “eh, ko google jap cara nak buat durian crepe?”.. “nanti ko google je kat mana SS2 Mall tu” Haaaa. kan? Kenapa google je? kenapa tak kata “eh, nanti ko yahoo jap siapa top SEO pasal unifi?”, “ko bing jap cara nak [...]

1,326 total views, 4 views today

CPUV Kedua dari Nuffnang 2013

CPUV 2 2013

Ada yang pertama dulu. Dan kini ada yang kedua. Dalam minggu pertama 2013 ini, dua CPUV dah melekat di blog cap ayam ini. Jadi, biarlah aku abadikan CPUV kedua tahun 2013 ini sebagai kenangan. ewaaaah.. Terima kasih Nuffnang! Kali ini datangnya dari advertiser Nokia Lumia 920 dan 820 dan kalau dilihat, model smartphone nokia kembali [...]

2,321 total views, 4 views today

CPUV Pertama Nuffnang 2013

CPUV 1 2013

Permulaan yang bagus. Akhirnya, advertiser memberikan CPUV Pertama Nuffnang 2013 buat blog shakiddo.com ini. Thanks juga kepada U Mobile sebagai advetiser. Jom U Mobile! hehehee Adakah tahun 2013 akan jadi Raja CPUV lagi? Korang pun boleh dapat CPUV ni. Salah satu tipsnya adalah selalu update entry, publish dan ping time iklan menari-nari di blog, dan [...]

2,400 total views, 6 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...