Cuti Hari Pekerja

Sungai Besar

Ramai yang sedang bercuti kan? Ada yang ambil cuti hari Jumaat dan dapat merasai cuti lama sedikit, empat hari. Dan ada juga yang bekerja seperti biasa sebab nak simpan cuti untuk hari raya. Aku? Cuti tapi kerja lah macam biasa. Online di media sosial itu pun kerja. hahahaha.. Dan kesempatan yang ada membuatkan aku juga [...]

1,196 total views, no views today

Kering di Bulan Ramadan

IMG_2013071355924

Dah sampai Sungai Besar. Lama jugak aku tak balik kampung my wife ni. Almaklumlah memang agak busy dengan urusan. Tapi memang dah plan, berbuka weekend di sungai besar dan tahun ni undi beraya di Sungai Besar. Sekarang ni baru lepas musim memotong atau menuai padi. Jadi memang pemandangan biasa di kawasan sungai besar yang ada [...]

451 total views, 4 views today

Main Helikopter

2013-01-11 20.00.44-1

Sekarang dah balik sungai besar. Masa untuk berehat. Penat akhir tahun lepas. Masa untuk rileks jap. Korang buat ape hujung minggu ni? Update from galaxy tab 10.1 1,131 total views, 162 views today

1,131 total views, 162 views today

Cucu Tokwan Mengira

tokwan ilham

Balik Sungai Besar lagi. Aku rasa macam tetiap minggu balik sungai besar. Maklumlah, kenduri di musim cuti sekolah. Maaf kepada yang tak dapat hadirkan diri. Hanya doa pengganti diri buat pasangan pengantin. Ewaaahhh… Ni gambar last weekend. Aku datang pun balik hari sebab sabtu sebelum tu ada beberapa job perlus disetelkan. Balik kenduri, mesti ada [...]

446 total views, 4 views today

Gambar Hari Jadi ILHAM ke 2

sayang bersebab

Kepenatan masih melanda. Begitulah penangan kenduri 3 dalam 1. Kenduri Aqiqah Aizara, Majlis Tandang Amy dan Majlis Hari Jadi ILHAM ke 2 pada 18 November lepas. 17 November aku masih kerja dan tak dapat cuti. Cuma cuti 19hb saja approve kerana beri laluan mereka yang lain cuti panjang. Lepas kerja terus aku shoot ke sungai [...]

641 total views, no views today

Sotong tepi Sawah

sotong padi

Minggu ni terpaksa aku tak dapat hadirkan diri ke beberapa majlis kenduri. Maafkan daku yea. Cuti pun tak approve sabtu ni. Ahad pulak Kenduri 3 dalam 1 kat sungai besar. Tak berkesempatan nak tolong gotong royong persiapan kenduri. Cuma semalam dah naikkan khemah aje. Bahan-bahan pun baru nak beli. Dan antaranya adalah Sotong. 20 kilo [...]

638 total views, no views today

Merempit Di Kampung

2012-10-14 09.48.16

Cuti Weekend, balik kampung. Tak laa seminggu sekali. Kekadang atuk my ilham pun rindu dengan cucu sulungnya ni. Dibelinya kereta. Dibelinya motor. Aduhai seronoknya rasa. Senyum sampai ke telinga. Sekarang dah pandai dah. Bertambah bijak si kecik nih. Dah boleh bawak motor sendiri. Umur tak cukup lagi dua tahun tu. hehehee Seronok laaa my ilham. [...]

655 total views, 2 views today

Aksi Racing Anak Beranak

aksi anak dan bapa racing

Halo halo kopi ke milo..? Amacam.. mau sekilo ke lima kilo? Mau racing ke? Ini ada motor baru dari Sungai Besar. Berkenan, meh laa halo halo.. Teruja dengan motor yang atok nya belikan lagi bernilai RM250 sahaja. Transmisi automatik yang membolehkan ilham mencuba kenderaan baru ini. Ahaaaa. Pink colour tu! Senang hati my ilham. Duduk [...]

1,186 total views, 34 views today

Raya Empat Tahun

Raya 2009

Sambil-sambil aku belek gambar dalam laptop, ada pulak aku terpandang gambar-gambar beraya dulu. Masa pakai Sony K800i, itu aje lah gambar yang di snap untuk kenangan beraya. jadi laaa kan. sekarang je baru pakai DSLR Samsung. Tahun 2010 barulah ada ilham… hehehee Ermmm… hari ni ada Jamuan Raya di office pulak. Aku nak mencekik puas-puas. [...]

676 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...