Bucida Court kini Jadi Port Makan pilihan RAMAI

Menu di Bucida Court (30)

Bucida Court. Rata-rata bila aku sebut.. ramai yang kata nak datang. Sebab ada yang tinggal berhampiran disitu. Ada yang kerja di sekitar kawasan situ. Lokasi yang berdekatan dengan Sri Pentas, membuatkan ia menjadi salah satu tarikan untuk mereka yang hadir adalah di kalangan pembaca berita dan juga selebrti. Lokasinya adalah berhampiran dengan showroom Porsche dan […]

1,462 total views, 36 views today

Promosi Neptune’s Kingdom : Makan Seafood di Terazza Brasserie

Ikan Salmon

Dorsett Grand Subang. Ini kali ketiga aku dinner di sini. Seingat aku, memang antara yang terbaik dalam hidangan makanannya.. Signature dish Bread Butter Puding yang sedap! Dan paling aku ingat adalah ukiran ais yang sentiasa mencuri tumpuan aku.. Cantik! Memang secantik Hotel Lima bintangnya dan ada sijil Halal JAKIM. Jadi, kali ini ada promosi seafood […]

1,188 total views, 16 views today

Nikmatnya bila makan Burger Bakar Abang Burn RM5 sahaja

Burger Bakar Abang Burn (9)

Burger Bakar Abang Burn. Teringat aku semasa makan Burger Al Lazat dicawangan Bandar Tasik Permaisuri dan Food Blogger Malaysia pun adalah yang terawal buat write up untuk Burger Bakar Abang Burn. Burger bakar abang burn ni macam misteri pun ada. Sebab tak ada siapa yang mengaku siapa Abang Burn tu. Tapi, peminatnya Fuuuh, dah lebih […]

1,820 total views, 10 views today

Sengkuang Calit Delivery di Putrajaya

sengkuang calit sedap

Macam tak percaya je kan? Boleh buat delivery kat Putrajaya ni. Berbeza dengan 6 tahun yang lepas, penduduk kat Putrajaya ni semakin bertambah. Parking lot pun memang penuh dengan kereta. Bukan kat fasa rumah aku je, di tempat lain pun aku tengok sama. Parking sampai double dan ada yang kena clamp. Haaaa, sebab malas nak […]

1,576 total views, 12 views today

Asam Pedas Udang Galah dan Mee Udang D’Laila SupPower

Mee Udang MMA Santai Corner 15

Sesekali nak makan udang galah. Beberapa hari ni, asyik terpanggil-panggil nak makan udang. Udang yang saiz besar lah tau, bukan udang geragau. Mee udang pun aku rasa korang pun dah makan di pelbagai tempat, pelbagai lokasi dan negeri. Isnin malam yang lepas aku tak ada urusan yang sibuk sangat dan aku pun ajak isteri dan […]

3,388 total views, 6 views today

Resipi Cracker Cheese dengan FN Full Cream Milk

Crakers Cheese Layer

Susu Manis Pekat Manis F&N ini mengandungi khasiat yang baik dan penuh berkrim. Ia mempunyai kandungan kalsium, sumber protein dan mengandungi manfaat tambahan vitamin A, B1 dan D3. Senang sahaja nak dapatkannya, boleh didapati di kedai-kedai yang dipilih (Ben’s Independent Grocer, Jaya Grocer, Pasar Hero, AEON, Jason Foodhall, Mercato, Village Grocer, Isetan, Cold Storage dan Presto Grocer) […]

4,536 total views, 8 views today

Servis Penghantaran Percuma, FoodPanda Malaysia sambut World Food Day

aksi makan

Apabila di pejabat semakin banyak, ramai yang seperti malas hendak keluar untuk makan tengahari atau petang. Seperti aku juga. Jika terlalu sibuk, memang akan buat pesanan untuk penghantaran makanan. Semuanya secara dalam talian sahaja. Order dan buat bayaran dengan khidmat perbankan atau tunai. Kali ini, Foodpanda Malaysia meraikan Hari Makanan Dunia 2014 dengan menawarkan perkhidmatan […]

2,282 total views, 14 views today

Royale Thai Fusion dan Hot Steamboat Terlajak Sedap!

Seafood

Korang berada di Shah Alam? Jangan lupa singgah di Grand BlueWave Hotel di sepanjang September dan Oktober ini sebab ada promosi istimewa sajian yang mewah dengan rempah ratus. Peminat steamboat dan ala Thai memang kena terjah di sini. Hidangan yang pedas dan panas. Sedap! Promosi ini diciptakan untuk memberi lebih pilihan citarasa menu kepada tetamu pada […]

2,234 total views, 12 views today

Makan Ketam Sambal Hijau di Bucida Court

Playar Ketam

Ketam? Sedap tuuu… Lama jugak aku tak dinner makan ketam ni bersama keluarga. Teringat megi kari ketam yang popular di Bucida Court. Malam semalam kebetulan cuti, jadi aku serta isteri, anak dan adik ipar ke Bucida Court untuk makan malam. Encik Crabbb!! Mu tunggu aku datang. Kami bertolak selepas maghrib ke sana. Seperti biasa lah, […]

2,434 total views, 14 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...