Satay Menara di Jalan Reko Kajang

Sate Menara

Korang makan Satay tak? Kalau suka makan, memang boleh challange dengan aku lah. Siapa nak lawan makan satay dengan aku, boleh lah roger yea. Rekod aku baru 33 cucuk, standard size Sate Kajang tu. Tapi itu zaman bujang lah yang dah berlalu. Errm, tapi kalau ada yang berhajat, boleh lah pelawa aku. hehehe. Ni ada [...]

612 total views, 1 views today

Menu Sedap di The Sumbs Cafe

Sukasucre

Makan. Itulah yang kita buat seharian. Mesti makan. Bukan kali pertama aku ke The Sumbs, tapi sudah beberapa kali. Siap bawak my wife dan son lagi. Maklumlah, dekat dengan Akademi Denaihati, jadi kekadang nak tukar selera lah kan. Selalu makan di beberapa tempat untuk merasai keenakan masakan dan menu sesuatu restoran tu. Setelah berposing sekejap [...]

1,930 total views, 31 views today

Char Koay Teow Simply Delicious Serina Redzuawan

Jump Style

Macam-macam kedai Char Koay Teow dah yang aku kunjungi. Kali ini singgah di Char Koay Teow di Kota Damansara. Bersama Bro Anarm dan Bro Sohoque, kami ke Kota Damansara dari Shah Alam. Dengan menempuhi hujan lebat, kami tiba dalam jam 7 malam. First impression.. Errmmm… pinky!!! Jiwa ada taman gitu… Memang mulanya nak cari surau or masjid [...]

378 total views, 6 views today

Promosi Kenny Rogers Teriyaki Chicken

Kenny rogers roasters berjaya

Promo baru dari Kenny Rogers Roasters untuk tahun baru. Sememangnya aku sukakan KRR. Dan aku suka mencuba kepelbagaian yang diterampilkan oleh KRR. Setiap kali musim perayaan, sudah pasti ada sesuatu menu yang baru untuk peminat ayam ini. Kenny’s Teriyaki Chicken Kali ini ada ayam bahagian peha yang di marinate dengan teriyaki sos, lengkap dengan herba [...]

189 total views, no views today

Makan Ikan Patin Masak Tempoyak

Deqnoor rasa macam nak datang lagi order Kelah

Hujung minggu di Akademi Denaihati. Mesti ada yang perasan kat instagram, asyik makan kat Upin Ipin aje. Nak try jugak makan kat tempat lain. Nak rasa juga tempat makan dan restoran sedap di Shah Alam ni. Bersama deqnoor, eizil dan anarm, kami menuju ke Seksyen 15, Shah Alam. Hari tu pergi, kedai tutup masa cuti [...]

346 total views, 5 views today

Promosi Menarik Flora Terrace

Malay Food Blogger

Nak cari tempat untuk celebrate? Nak lokasi dinner atau lunch yang cool di Kuala Lumpur? Jom cuba selera korang kat Restoran Flora Terrace. Ada pelbagai pilihan untuk breakfast, hi-tea buffet atau pun dinner. Bila sampai di restoran ni, aku lihat cukup cantik susunan dan dekorasinya. Menghidupkan suasana malam dan mood dinner pun ada. Sarapan pagi dengan [...]

422 total views, 5 views today

Day 1 Kembara Cuti Cuti 1Malaysia Johor

Blogger anynomous

Kembara Cuti Cuti 1Malaysia yang terakhir untuk tahun 2013 ini. Aku mengambil keputusan untuk join Kembara selama 4 hari ini di Johor. Sebenarnya tak silap aku, baru tiga kali sebelum ini aku menjejakkan kaki ke Johor. Maklumlah, ramai saudara mara yang berasal dan tinggal di kawasan Utara semenanjung Malaysia. Jadi, Kembara Cuti Cuti 1Malaysia Johor ini [...]

296 total views, no views today

Bonjour Garden Kemahiran Jepun Inspirasi Perancis

Bounjour cafe

Ungkapan “Timur Bertemu Barat” bukan baru.  Ia juga tidak lagi asing, bukan sahaja dalam aplikasi teknologi dan perniagaan tetapi juga dalam masakan dan pengeluaran makanan.  Apabila pakar kulinari Jepun yang memenangi anugerah menerapkan konfeksi Eropah ke dalam inovasinya, ia layak diberi perhatian! Bonjour!  Memperkenalkan Grand Chef Yukichi Matsubara, Ketua Chef dan Pengarah Urusan kafe gaya [...]

138 total views, 1 views today

Rasai Kelainan Menu di Marhaba Restaurant

Blogger di Marhaba Restaurant

Banyak kali juga aku singgah di Publika. Sebab banyak event yang aku datang dibuat di situ. Makin lama semakin ramai orang memenuhi Publika ni. Memang macam ‘hot stuf’ jugak laa kan. Dan bila aku pusing-pusing nak cari parking, aku nampak sebuah restoran makan yang menarik hati aku. Lokasinya berhampiran dengan jalan menghala ke Solaris. Kalau [...]

198 total views, 4 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...