Geng #BloggerKakiMakan beraya di Nandos Sunway Putra

Nandos Sunway Putra (7)

Masing-masing sibuk dengan jadual kerja masing-masing. Tapi setiap hari ada saja berhubung melalui aplikasi WhatsApp. Pulang bercuti raya, kami berlima cadang untuk bersama-sama meraikan hari raya bersama geng #BloggerKakiMakan ini. Maklumlah, ada yang beraya jauh dan masing-masing bersama keluarga. Inilah masanya untuk kami juga berkumpul sambil berbincang restoran-restoran mana yang akan diterjah selepas ini. Banyak […]

2,722 total views, 18 views today

#IftarAtNandos bersama Keluarga di Nandos Citta Mall

Nandos Citta Mall (12)

Bulan puasa ni, sesekali nak bawa keluarga makan di luar. Family mertua datang dari kampung. Rasa macam nak berbuka puasa di luar ramai-ramai. Bila dibelek-belek di laman sosial facebook, aku nampak ada satu promosi di Nando’s. Menarik juga sebab lama tak makan ayam di Nandos ni. Kali ini aku bawa family ke Citta Mall. Maklumlah, […]

2,278 total views, no views today

Felda D’saji Tampilkan Kelainan di Buffet Ramadhan Asmara Penchala

Spaghetti Asmara Penchala DSaji

D’Saji memang popular dengan nama yang besar dalam bidang kulinari. Semalam, aku dan dua lagi geng #BloggerKakiMakan singgah ke Sungai Penchala untuk merasai pengalaman berbuka di Asmara Penchala. Tahun ini, dan sebenarnya baru lagi D’Saji ambil alih dan menyediakan hidangan makanan di Asmara Penchala. Memang sudah maklum bahawa kualiti makanan yang dihidangkan adalah cukup bagus. […]

5,872 total views, 14 views today

Buka Puasa di Tam Nasi Ayam Seksyen 23 Shah Alam

Set Buka Puasa

Nasi ayam. Aku pasti ramai yang dah merasai nasi ayam. Dari utara sampailah ke selatan. Pelbagai jenis nasi ayam yang dah dirasai. Ada resipi turun temurun, ada resipi rahsia, ada resipi yang dipelajari dan macam-macam jenis nasi ayam yang pernah dimakan. Kali ini geng #BloggerKakiMakan berbuka puasa di Restoran Tam Nasi Ayam di Seksyen 23, […]

5,184 total views, 6 views today

Buka Puasa di Rail Canteen Sunway Nexis

Briyani Ayam Masak Merah

Nak buka puasa ringkas di kedai? Berbuka dengan rakan selepas waktu kerja? Kini ada pilihan untuk berbuka di Restoran Rail Canteen. Lokasi yang terletak di Sunway Nexis memberikan ruang dan pilihan baru kepada peminat makanan dan minuman yang dibawa khas dari Kluang Johor. Resipi chef yang terbaik sudah tentu menaikkan selera pengunjung yang hadir. Aku […]

2,820 total views, no views today

U-Cafe Wangsa Walk hidangkan Menu Hebat

Menu U Cafe (4)

Siapa yang pernah singgah ke Wangsa Walk, pasti tak akan lepaskan peluang untuk singgah di U-Cafe. Sebuah restoran makan yang mempamerkan kelainan dari segi kualiti dan kuantiti. Aku berkesempatan untuk singgah di U Cafe cawangan Wangsa Walk untuk merasai sendiri makanan-makanan yang ada. First impression, aku tengok lokasinya sangat santai dan rileks. Di U-Cafe Wangsa Walk […]

2,676 total views, no views today

Ikan Patin Masak Asam Tempoyak terbaik di Dapur Koi

Patin Buah Asam tempoyak Dapur Koi

Dah lama juga aku tak makan ikan patin. Teringat aku masa di Felda Tasik Chini, penduduk kat situ masakkan pelbagai jenis lauk ikan patin. Ada yang bakar, ada yang stim, ada yang masak merah, dan sudah tentu yang paling popular adalah ikan patin masak asam tempoyak. Kali ini aku ke sebuah kedai yang baru dibuka […]

4,058 total views, 2 views today

Di sebalik Tabir Melahap Burger di Burgerbyte

Shooting Menu Kita

Makan lagi. Tapi kali ni makan bersama Abang Brian. Sebenarnya aku dah beberapa kali jumpa Abang Brian ni. Sejak dia join Masterchef dulu. Dan yang pastinya masa Masterchef 1 dan Masterchef All Star Hidangan Pembalasan, aku pun ada masa launching dan winner announcement. Saja aku tak cerita kat dia, nanti-nantilah kita story yea abang brian. Terkejut pulak […]

3,814 total views, no views today

Birasku pandai masak Megi BELUT di Parit 4 Sungai Haji Dorani

Megi Belut

Aku dah rasa macam-macam jenis megi. Megi sup biasa. Megi Ketam Nipah Megi ketam bunga Megi oyster. dan kali ini, Megi belut! Haaaaaaa… Ya, belut. Aku memang makan belut. Bukanlah jadi satu makanan seharian, tetapi bila ada hidangan belut tu, boleh saja aku makan. Sebelum ini, pernah rasa belut goreng berlada dan sup belut. Dan […]

4,136 total views, 2 views today