Ulangtahun ke 5 di Cambodia

Shakiddo Phnom Penh

Aku dan dia. 5 tahun bersama suami dan isteri. 20 Disember 2013. Kami di Siem Reap, Cambodia.. From Malaysia with Love.. =) 342 total views, no views today

342 total views, no views today

Happy 32nd Birthday shakiddo

Vandetta Mask VMY 2014

Aku suka bulan Disember. hehehe. Bulan kelahiran aku dan bulan aku bernikah dengan isteri yang tersayang. Aku lah yang dulu bukannya yang sekarang, dulu dulu dulu ku macam ni.. Sekarang, aku macam ni…. Yaa, aku membesar di Batu Gajah, Perak, bersekolah di Bota dan Kajang dan seterusnya kembali ke PUO Ipoh. Sekarang, Putrajaya menjadi tempat menginap. [...]

440 total views, no views today

Hadiah Raya dari SAMSUNG

Penmerah

Lama dah tak dapat hadiah Grand Prize, apatah lagi lucky draw. Tapi, kalau dah jodoh tak ke mana. Usaha tangga kejayaan tanpa jemu akhirnya membuahkan hasil. Terima kasih kepada semua yang LIKE entry Kemesraan di Hari Raya dengan SAMSUNG dan tak lupa juga kepada Team Denaihati iatu Denaihati, Abangensem, Eizil, Anarm yang bertungkus lumus share [...]

489 total views, no views today

Hadiah dari Ho Chi Minh City

hard rock cafe tshirt price ho chi minh city

Ingat tak lagi entry Hadiah dari London yang lepas? Member aku, Anwar Asari (ex-teammate laaa sekarang ni) melancong lagi ke Bandar Ho Chi Minh City. Amboih, seronok time bujang jalan-jalan saja yea. Dulu ke London, kini ke Vietnam. Bila aku nak ke sana yea? (kena tanya hazmanfadzil.com) Macam tau tau aje kegemaran aku. Saiz baju? [...]

1,328 total views, 1 views today

Senyuman Blogger

SAM_1570

Senyum. tak perlu kata apa-apa, senyum! Senyum lah senyum lah ahai cik mek molek! Itulah antara bait-bait dalam lirik lagu mengenai senyum. Begitulah dalam kehidupan kita, lagi-lagi dari seorang blogger, seorang ayah, seorang anak, seorang pekerja dan macam-macam lagi lah. Jangan lokek dengan senyuman, jangan lokek dengan sumbangan, biar senyum berpanjangan kerana senyuman anda itu [...]

563 total views, no views today

Happy Birthday My Sha | 31 Tahun Sudah

sha SBB2013

Alhamdulillah. Melangkah bersama aku melepasi ke alam 3 series. Ada yang segan dengan angka umur macam abangensem. Tapi,  ia lumrah bagi semua kita. Kehidupan di dunia yang seketika, menuju akhirat yang kekal abadi. Dari berkawan, bercinta, berkahwin dan kini dah ada anak pun, si bujang bernama ilham tu. Alhamdulillah, segalanya manis dan pahit, suka dan [...]

971 total views, no views today

Tertunailah Hasrat Dihati

2013-02-07 20.24.46

Pinjam tagline Ketua Geng Tali Barut, Tertunailah Hasrat Dihati. Memang kena lah gayanya kan.. Memang dah tertunai hasrat di hati. Hasrat untuk membeli SAMSUNG Galaxy Note II. Kebetulan, my ilham tinggal bermalam di Kajang, masih berubat dengan rawatan daun semambu, kena chicken pox daaa.. So, mummy dan daddy ke The Mines, tempat dating gak laa [...]

569 total views, no views today

Cek Pengiklan kali ke 4

2013-01-10 19.21.13

Terima kasih kepada pengiklan yang setia. Exabytes, yang telah berpacak di blog shakiddo.com ini sejak berapa lama pun aku tak ingat. Hahahaaa.. Kali ini, setelah kali ketiga abis contract, ia disambung lagi selama 3 bulan. Jadi laaa kan, RM75 untuk tiga bulan. Saper nak kasi… Pacak iklan je. Actually, boleh je aku nak open untuk [...]

647 total views, no views today

20122012 Selamat Ulangtahun Perkahwinan ke 4

pinjam ilham punya cermin mata lah

Akhirnya, tiba juga tarikh yang dinantikan oleh aku dan my wife. Genap 4 tahun lalu, bertempat di Sungai Besar, Selangor, aku telah menjadi suami yang sah kepada isteriku Shalina Ismail. Dengan mas kahwin RM101. Masih teringat dikepalaku tatkala di depan Imam (yang kini sudah kembali kerahmatullah), tentang majlis yang menjadi kenangan seumur hidup. Dengan sekali [...]

1,728 total views, no views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...