Cerita Sejarah Dahulu Kala

Dato Paduka Zainal Al Johan

Sebenarnya aku tak minat Sejarah. Masa sekolah dulu pun, sampai tingkatan 3 saja aku belajar matapelajaran Sejarah. Ada yang ingat, ada yang tak ingat langsung. Kesempatan aku ke Melaka bersama rakan-rakan media dalam dan luar negara, membuatkan aku tiba-tiba ingin mengetahui lebih lanjut tentang sejarah. Contohnya seperti Keris Tempa Melaka. Orang asyik cerita perihal Keris [...]

1,322 total views, 8 views today

Bermalam di The Everly Hotel Putrajaya

Lobby The Everly Hotel

Hari pendaftaran aku untuk Malaysia Tourism Hunt 2013 aku. Dua malam yang pertama ini, kami akan menginap di The Everly Hotel Putrajaya. Lokasinya sangat mudah bagi aku kerana hanya sebelah Shopping Complex Alamanda. First impression, aku masuk dan lihat susun aturnya sememangnya kemas, bersih dan selesa. Kedua, aku akan tengok line internet. Maklumlah sebagai seorang [...]

2,337 total views, 10 views today

Cuti di Hari Malaysia

Ilham dan muaz

Cuti 16 September. Ramai yang bercuti, yang balik kampung dan tak kurang juga berehat bersama family. Bagi aku, kali ini kami lepak di Cheras, rumah peminat viruspadu dan ceeramoon. Hahaha.. Sekali sekala makan ramai-ramai sekeluarga, memang sangat best! Sekaligus membawa ilham berjumpa dengan sepupu-sepupunya iaitu Sakinah dan Muaz. Lama tak main-main bersama. tapi bila dah [...]

760 total views, no views today

Promosi MATTA FAIR 2013

matta fair 2013

Jom!! Untuk sesiapa yang nak travel. Inilah masanya. MATTA FAIR kini kembali di PWTC, KUALA LUMPUR. Pilihan dan promosi dari pelbagai agensi yang cukup memukau mata. Pelbagai tempat menarik di dalam dan luar negara. Krabi, Phuket, Korea, Uzbekistan, Pulau Redang, Jeju Island, Libra Cruise, Bali, Jakarta, Gold Coast, Universal Studio Singapore dan macam-macam lagi lah. [...]

675 total views, no views today

Kembara Kraf Selangor 2013

Escort kembara

Masa untuk aku mengembara. Dah lama tak join Media Trip ni. Thanks to Ruby kerana memberi laluan kepada aku untuk sertai trip ini. Maklumlah, Puan Ruby kan kena banyak berehat. hehehe. Seawal lepas subuh aku bertolah dari Putrajaya dan ke MaTiC di Kuala Lumpur. Kembara kami dibawa dengan bas seramai 28 orang. Program Kembara Kraf [...]

809 total views, no views today

Jom ke Pusat Sains Negara bersama Keluarga

Pusat Sains Negara Kids discovery

Cuti sekolah. Ke mana nak dituju? Nak bawa keluarga jalan-jalan. Bila orang jauh atau orang kampung datang ke Kuala Lumpur, nak bawa bersiar-siar, aku prefer tempat yang kurang kesesakannya. Dan yang penting ia menarik, sesuai untuk keluarga. Pusat Sains Negara tu ada dua aras iaitu Galeri dan Pameran serta sebuah taman pendidikan yang dinamakan Science Wonderland. Bahan pameran [...]

2,981 total views, 10 views today

Online di Hari Raya

Cashew nut

Memang sah. Memang akan berlaku. Siapa yang tak online pada hari raya? Haaa.. zaman dah berubah. Dulu lain, sekarang lain. Di pagi khamis, pagi raya nanti, mesti banyak gambar-gambar di media sosial. Yang pakai sedondon, yang nak pakaikan sampin, yang bersalam-salaman dengan keluarga, yang masih memasak rendang, dan tak kurang juga pemandangan ‘lengang’ di Kota [...]

567 total views, no views today

Keletihan dari Kalumpang

kalumpang resort

Ku sangkakan hanya event family day biasa. Tapi ia cukup menyeronokkan tambahan pula suasana di Kalumpang Resort cukup mengasyikkan. Suasana yang tenang, air sungai yang jernih dan sejuk membuatkan kini agak keletihan. Badan terasa letih yang amat kerana dari rabu lepas penuh dengan aktiviti. Water tubing 2 jam. Fuuhhhh… terbaik!! Masih sengal-sengal lagi badan ni. [...]

409 total views, no views today

Mencari Sepat Ronggeng

IMG_2013060558890

Pemandangan biasa di depan rumah wife di Sungai Besar. korang pernah mancing sepat? Puyu ke.. update from samsung galaxy s4 @ kalumpang resort, kuala kubu bharu. 757 total views, no views today

757 total views, no views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...