Cara CRACK WEP key , CURI WiFi | Jangan baca kalau taknak tahu!

*Amaran: Entry ini adalah berdasarkan pengalaman dan kajian penulis. Tiada kene mengena dengan major hackers atau crackers (ape aku merepek nih)

Orait.. Sebenarnya, petang khamis lepas, streamyx umah aku macam ada masalah. Macam slow connection pun ada.. macam connected but cannot browse pun ada.. Aku dah buat BASIC troubleshooting . Aku dah ping DNS semuanya lepas. 

Semalam, technician call, katanya line aku ada masalah BRAS dari DSLAM. Ishhh.. aku call takde outage pun.. hmmm.. takpe, aku suruh dia fix masalah aku cepat. Sementara tu, satu hari sampai jumaat petang takde internet. So, aku terpaksa laa gunakan cara CRACK WEP KEY ni.. (amaran kepada blogger sekalian, jangan tiru aksi ini.. hehehe)

Start crack dalam 6.21pm
Lebih kurang setengah jam, dah dapat WEP key
Pakai Linux system..
Terus aku boleh connect wifi lain
Haaa…. Mudah kan? begitu mudah untuk crack wep key / crack wifi dan “tumpang” internet percuma. Benda ni bukan suka-suka leh guna.. Aku rasa ramai gak yang dah tahu. WEP ni dah lama boleh crack, tetapi software nya sahaja yang ‘disorok’ berbanding kat US yang dah bersepah2. 

Klau WPA2 PSK (yang biasa unifi pakai) pun boleh crack, tapi ambil masa yang agak lama. Kena pakai brutal force dictionary attack. hehehe. Dah malam sikit, internet aku pun ok, so aku pakai yang aku punya je laaa.. hehehe
Yang ni “shakiddo” punya berbanding “ais**###” punya wifi

Dah pakai aku punya… apa lagi,. Blogging tanpa henti laaa… hehhehee.. Yesss.. Terima kasih Streamyx!!! Unlimited Internet Access..

Tuuu dia.. akhirnya korang dah tau WEP key / wifi password boleh di CRACK. Biasanya digunakan ketika internet down, brokband dah overlimit usage dan lain2. Nak tau ke? Kalau nak… errmmmm.. 

Sekian. =)

5,192 total views, 120 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jika anda suka dengan entry ini tinggalkan komen atau subscribe ke RSS feed untuk feedburner.

Comments

  1. Botak says

    pengerasnya ape?
    pulut kuning ngan telur rebus ke?
    wahkahkahkah..

    p/s: jap g tuan empunya wifi dtg bwk parang., hahahaha…

  2. KiD says

    shaffique: haaa.. nak download muvie, pakai laa sendiri nye (kalau line laaa..) benda ni ada baik buruknya jugak.. hehehee

  3. hazman aka species1980 says

    hurmmm….sya sering mengalami masalah overlimit broadband usage …. so saya amat berminat nak tahu pasal perkara menarik nie….takat PENGERAS tu …. once again no problemo…ngeh3x….

  4. KiD says

    abg man: hohoho.. itu pengeras pun kena kasi tom guru sket.. hehehe.. nanti kena gi area rumah, baru leh crack.. depend wifi yang ada di sekeliling rumah or tempat keje.. sekarang, cer usha ape wifi2 yang ada dan selalu online.. siang dan malam (kira macam cari mangsa laa) hehehee

  5. Encik Peluang says

    boleh x aku nk curi line jiran sebelah rumah aku yg pakai wifi ni….hahaha…boleh pakai x cara atas tu..

  6. En iLham says

    haha.kagum2..kalau kat kolej ni memang dah tak boleh curi sape2 punye wifi..dah ada satu je pun..bro, ajarlah camne nak bypass website mcm mediafire ke kalau gune internet kolej macam sy ni…hehehe…dah lame tak download movie ni

    btw, en ilham sekadar nama samaran..haha

  7. KiD says

    en ilham: internet kat kolej pakai macam mana? streamyx zone ke? ader username?? hehehee.. mediafire dah kena block ke?

  8. says

    saya ada membuat carian di google cara-cara untuk cepatkan
    line internet antaranya yg sy belajar guna cara manual dan halal
    mcm cara guna browser mozilla atau chrome(cara oldshool) semua tu.

    mudah -mudahan penulis terima pandangan sy nie.
    line internet tu yg di “curi” yg jiran2 punya kan.
    soalnya halalkah kt guna hak org lain tanpa kebenaran wpun
    line internet tu bukan “makanan” yg masuk dalam tubuh badan
    kita…seingat sy zaman Nabi dlu pun ada kisah seorang hamba Allah
    yg terhalang ke syurga krn sebatang kayu kecil yg jirannya
    dah tak berapa mahu kayu tu…ni kan pula hak jiran yang
    masih dalam privacy mrk,mohon penulis berlapang dada dengan
    teguran ini…klau line internet tu halal utk dikongsi tiada masalah.

    jika sebaliknya tidak perlu ambil hak org lain…wpun hak tu kecik pd mata kita dan wpun sebentar shj kt pjm.namun ia masih lagi dalam hitung amal kt baik/buruk dunia akhirat..smg penulis sukses dunia akhirat..wassalam.
    Hamba Allah ajak kita terjah..ILHAM Semakin BijakMy Profile

    • says

      kasyaf.. entry ini sebenarnya sudah diedit DUA tahun lepas. memang tidak sepatutnya kita curi hak orang lain tetapi entry ini menunjukkan ketirisan dan tidak selamat jika guna WEP, tiada perkara lain. terima kasih atas nasihat. Saya pun staff TM yang sudah guna UNIFI seperti kasyaf sedang pakai sekarang.. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam