Pelakon Baru di Oh My English! Class of 2015

Mr Henry Middleton

Oh My English! kini kembali lagi..!!! Kembali dengan musim terbaharu, Oh My English! Class of 2015 akan memperlihatkan bagaimana pelajar 4 Merah kesayangan anda semua menjejakkan kaki ke tahun senior mereka. Jadi, nantikan kejutan besar dan jalan cerita menarik, bersama karakter-karakter yang tidak dapat anda lupakan di samping dialog lucu yang pastinya mencuit hati. Jangan […]

1,054 total views, 20 views today

Banglo Misteri Seksyen 2 Shah Alam Kini Bertukar Wajah

Banglo Seksyen 2

Tahun lepas, bulan Mac 2014 pun aku sempat lalu. Ramai yang nak tengok Gambar Terbaru Banglo Misteri Seksyen 2 Shah Alam. Aku pun sebelum ni dengar cerita sahaja. Macam-macam cerita lah kan, sampai ada jadi cerita di pawagam. Awal bulan Mac 2015 baru-baru ni pun aku ada tersinggah kat sana. Boleh tengok yang aku ada […]

3,662 total views, 4 views today

Pengumuman Sepetang Bersama Blogger 2015

Sepetang Bersama Blogger 2015

Akhirnya, aktiviti untuk rakan blogger sudah kunjung tiba.  Setelah beberapa kali berdiskusi, akhirnya dengan izin Allah, telah terungkai segala pertanyaan. Seperti yang dimaklumkan, Hadiah Cabutan Bertuah SBB2015 memang menarik, jadi aku harap rakan blogger tak lepaskan peluang untuk join. Setiap orang ada pengorbanannya dan diharap aktiviti ini akan memberi manfaat kepada rakan blogger yang hadir. […]

2,236 total views, 2 views today

Punch Card Terakhir

Punch Card

Bila belek-belek gambar lama dalam external, ada nampak gambar lama aku di SM Swasta Saleha. Sebelum itu, dua tempat kerja memang ada pakai punch card. Dan inilah punch card terakhir aku rasa dalam sistem kerja aku. Masa kat TM, dikira start kerja apabila login di PC dengan sistem. Sekarang……? p/s: Hensem lak pakai baju batik. […]

922 total views, 4 views today

Ikan Patin Masak Asam Tempoyak terbaik di Dapur Koi

Patin Buah Asam tempoyak Dapur Koi

Dah lama juga aku tak makan ikan patin. Teringat aku masa di Felda Tasik Chini, penduduk kat situ masakkan pelbagai jenis lauk ikan patin. Ada yang bakar, ada yang stim, ada yang masak merah, dan sudah tentu yang paling popular adalah ikan patin masak asam tempoyak. Kali ini aku ke sebuah kedai yang baru dibuka […]

1,950 total views, 6 views today

Kisah dan Pengalaman Umrah part 2

KFC Mekah

Sambungan dari Kisah dan Pengalaman Umrah part 1. Hari kedua, jadual jemaah adalah free and easy. Jadi ada masa untuk kami berehat selepas menempuhi perjalanan yang panjang dan seterusnya melakukan umrah yang pertama. Walaupun kami keletihan sedikit, tetapi masih kuat azamnya, masih ada tenaganya di mana di dalam hati masing-masing tidak mahu melepaskan peluang yang sudah […]

1,524 total views, 6 views today

Seronoknya di Dell Innolifestyle Bloggers Boot Camp 2015

Blogger Dell

Seronok! Teruja! Itulah dua perkataan yang dapat aku gambarkan. Dapat peluang untuk ke Dell Innolifestyle Bloggers Boot Camp 2015 di Bangsar. Dalam jam 11 pagi aku sampai dengan blogger hazmanfadzil.com yang juga merupakan satu kumpulan dengan aku. Kami sampai dan disambut oleh PR dan staff Dell. Lokasi yang simple dan menarik. Ada pertandingan selfie rupanya. […]

900 total views, 14 views today

Servis Kereta Terbaik dengan Citicars Auto Servicing

Tyre Balancing

Lama tak servis kereta. Asyik bawa ke sana ke sini sahaja setiap hari. Kereta pun nak kena servis. Hari-hari pun kita sibuk dengan kerja. Maklumlah, bisnes pun kena maintain juga kan. Ada kala lupa nak tengok kereta secara terperinci. Biasanya, isi minyak, jalan. Selagi angin tayar tak kempis, maka tak isi angin. Itu belum masuk bab […]

1,568 total views, 4 views today

Durian Oh Durian

Durian Penang

Cuti panjang. Ramai yang pulang ke kampung. Aku pun pulang ke Sungai Besar. Tetapi postpone pada pagi Jumaat sebab dapat tahu jalan agak sesak pada Khamis malam Jumaat. Balik kampung memang masa untuk merehatkan diri. Pagi Sabtu ke Pasar pagi Sungai Besar, sambil tu terbaca pula entry Durian Malaysia memang Sedap. Terus aku mencari lah di […]

1,800 total views, 8 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...