Hidup mesti ada Cabaran

Jam Tawaf Denaihati di Mekah

Assalamualaikum… Rasanya inilah paling lama aku tidak mencoret tulisan di blog shakiddo. Setelah seminggu lebih pulang dari Lambaian Kaabah, aku kini semakin sibuk dengan urusan menjayakan Projek Jutawan 2015. Tetapi bagi mereka yang mengikuti cerita di laman Facebook aku, sudah pasti dapat mengetahui cerita dan keadaan di Tanah Suci Mekah. Inshaa Allah, akan aku tuliskan […]

832 total views, 20 views today

Melaka Alive jadi Tarikan Sejarah di Bandar Hilir

Melaka Alive

Melaka Alive. Satu persembahan baru yang mesti ditonton oleh seisi keluarga. Sejarah negeri Melaka yang perlu diketahui oleh semua orang. Suasana seperti di sebuah kapal yang digelar Bahtera Merdeka menambahkan lagi suasana menarik persembahan Melaka Alive ini. Kisah Panglima Awang dan Putri, Parameswara, dan juga sudah tentu kedatangan Puteri Hang Li Po ke Melaka. Siapa […]

1,322 total views, 24 views today

Pembukaan The Shore Shopping Gallery di Melaka

The Shore Shopping Gallery

Ramai yang bercuti ke Melaka bila di hujung minggu ataupun cuti sekolah. Lokasi percutian sekeluarga ataupun rakan-rakan yang cukup menyeronokkan. Ada yang bercuti di tempat bersejarah dan ada juga lokasi di hotel sambil membeli belah. The Shore Shopping Gallery di Melaka yang dibuka baru-baru ini memberikan satu lagi tumpuan dan buruan para pelancong di dalam […]

1,368 total views, 26 views today

Lambaian Kaabah

Mekah 2015

Alhamdulillah.. Aku doakan untuk korang semua.. ameen.. ameen… 2,116 total views, 6 views today

2,116 total views, 6 views today

Projek Misi menggapai Jutawan

Jam Tawaf Denaihati

Masa untuk berubah. Masa untuk berganjak kepada satu aras yang lain. Kalau kengkawan yang lain perasan, sejak kebelakangan ini aku dan beberapa rakan lain pun sedang super busy dengan beberapa kerja. Bermula dengan tentang mengambil alih pengurusan operasi eQurban Resources Sdn Bhd oleh Denaihati Network Sdn Bhd yang memerlukan nafas baru untuk memberikan lebih khidmat ke serata […]

3,108 total views, 8 views today

Belon Udara Panas Putrajaya 2015

Selfie Belon Panas Putrajaya

Nak Naik belon Udara Panas? Biasa yang terkenal di Cappadocia, Turki tu je. Bila lah nak ke sana kan untuk naik belon panas. Kat Putrajaya ni dah tujuh kali Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta berlangsung. Aku pernah datang beberapa tahun yang lepas tetapi sekadar di tepian sahaja. Kali ini dapat buat coverage dan masuk […]

6,511 total views, 6 views today

Perisa Baru Yeogurt yang Sedap

Top Blogger Malaysia 2015

Sedapnya! Memang dah lama minum air jenama Yeos ni.. Sedap pun sedap! Memang pilihan semulajadi, kena dengan tagline Yeos Malaysia ni. Seronok pulak aku tengok ada perisa bari Yeogurt ni, ada Laici, Mangga dan Epal Hijau. Baru tadi aku dah rasa kesemua perisa Yeogurt ni. Sedap! Memang korang semua kena dapatkan segera. Nanti ada contest […]

1,854 total views, 8 views today

Menang Contest iPhone 5s

eyriqazz iphone 5

Seronoknya kepada yang menang hadiah. Dan hadiah itu berupa gajet iPhone 5s. Pengumuman telah dibuat dan senarai pemenang iphone 5s juga telah dimaklumkan. Keputusan adalah muktamad. Nikkhazami.blogspot.com Hpmurah2u.com Jmr23.com Bloggerlelaki.com Sensasi2020.com Contest ini memang selalunya dianjurkan oleh denaihati pada setiap tahun. Durasi masa berbulan-bulan di mana ramai rakan blogger berpeluang untuk mendapat hadiah seperti wang […]

2,606 total views, 14 views today

Teori dan Misteri : 8 Mac 2014 Setahun Tragedi MH370 dalam Kenangan

MH370 mural

Satu dunia sudah mengetahui. Tragedi MH370 ‘hilang’ di mata kita. 8 Mac 2015, setahun selepas MH370 dilaporkan hilang dalam perjalanan ke Beijing, rakan-rakan dan keluarga daripada 239 orang mangsa tragedi akan berkumpul di ibu negara Malaysia pada hari Ahad untuk ingatan orang yang tersayang dan menggesa pihak berkuasa untuk meneruskan pencarian mereka untuk pesawat tersebut dan […]

4,242 total views, 10 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...