Tempah Korban Kambing Mekah 2015

Lapah Kambing Korban di Mekah

Aidilfitri sudah berlalu. Kini hampir kepada bulan Zulkaedah dan seterusnya bulan Zulhijjah dimana berlakunya AidilAdha ataupun Hari Raya Korban. Ada sesetengah orang menganggap ibadah korban ini hanya untuk orang yang berharta atau kaya raya. Sebenarnya ibadah korban ni terlalu banyak rahsia tersembunyi yang kita tidak akan tahu jika kita tidak pernah melakukannya iaitu mengeluarkan duit kita […]

534 total views, no views today

Geng #BloggerKakiMakan beraya di Nandos Sunway Putra

Nandos Sunway Putra (7)

Masing-masing sibuk dengan jadual kerja masing-masing. Tapi setiap hari ada saja berhubung melalui aplikasi WhatsApp. Pulang bercuti raya, kami berlima cadang untuk bersama-sama meraikan hari raya bersama geng #BloggerKakiMakan ini. Maklumlah, ada yang beraya jauh dan masing-masing bersama keluarga. Inilah masanya untuk kami juga berkumpul sambil berbincang restoran-restoran mana yang akan diterjah selepas ini. Banyak […]

1,028 total views, no views today

Seminggu Hari Raya Open House pun bermula

shakiddo raya 2015

Dah masuk seminggu berhari raya aildilfitri. Nampak ramai yang masih lagi bercuti. Dan ada juga yang dah masuk kerja sejak awal minggu lagi. Trafik jalanraya pun masih tidak sesak seperti sebelum ini. Sudah pasti ada yang sambung cuti seminggu dan sudah pasti minggu seterusnya akan sesak dengan kepulangan ke bandar hujung minggu. Raya tahun ini di […]

1,186 total views, no views today

Salam Aidilfitri 1436H

IMG_20150716_202246

Berakhirnya sudah Ramadhan, maka tibalah Syawal. Meraikan Aidilfitri yang mulia. Maaf dipinta andai ada salah silap terkasar bahasa. Halalkan makan minum. Moga aidilfitri yang menjelma memberikan kegembiraan dan kemenangan buat kita semua. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. 1,188 total views, no views today

1,188 total views, no views today

Pengalaman di Hajarul Aswad, Multazam dan Hijr Ismail

Kaabah dari Upper Mataf

Aku masih ingat lagi, sewaktu kecil. Nenek berikan kamera jenis slide ini untuk tengok gambar-gambar di Mekah. Ada gambar-gambar Masjid, gambar kaabah, gambar hajarul aswad dan beberapa lagi gambar di Tanah Suci Mekah dan Madinah. Amat legend kan kamera ni? Sekarang masih ada lagi aku nampak dijual di Madinah. Seperti juga ‘gelang Mekah’ yang warna […]

1,530 total views, no views today

Kisah dan Pengalaman Umrah part 4

Cukur Botak Licin

Sudahnya kami melakukan umrah ketiga. Jika mengikut jadual, ada waktu senggang untuk kami berehat ataupun free and easy. Masing-masing jemaah lain boleh membuat aktiviti bebas. Kami bertiga cuma berlegar di dalam Clock Tower dan Safwa Tower sahaja. Ada yang berniaga kayu sugi. Nak guna sendiri, tak berapa nak pandai lagi. Tapi ada belikan sepeket untuk […]

1,384 total views, no views today

#IftarAtNandos bersama Keluarga di Nandos Citta Mall

Nandos Citta Mall (12)

Bulan puasa ni, sesekali nak bawa keluarga makan di luar. Family mertua datang dari kampung. Rasa macam nak berbuka puasa di luar ramai-ramai. Bila dibelek-belek di laman sosial facebook, aku nampak ada satu promosi di Nando’s. Menarik juga sebab lama tak makan ayam di Nandos ni. Kali ini aku bawa family ke Citta Mall. Maklumlah, […]

1,540 total views, no views today

Keenakan Makanan Mediterranean dan Italian di Restoran Papero

Papero Shah Alam (5)

Papero. Satu nama yang unik. Nama Papero lebih kepada ala ala makanan Mediterranean dan Italian food. Bertempat di seksyen 13, Shah Alam, kini Restoran Papero mula mendapat tempat di penggemar makanan di Shah Alam ini. Pernah menjadi pilihan TV3 Jalan-Jalan Cari Makan yang sudah tentunya pilihan terbaik untuk pelbagai menu makanan. Restoran Papero mempunyai 3 rakan kongsi terdiri 2 […]

1,784 total views, no views today

Ambi Pur tampilkan Mood Bercinta dengan MoodTheraphy

Spray Freshner Ambi Pur

Wangi. Ambi Pur memang wangi. Jenama yang tak asing lagi. Nak dekat raya ni, memang perlukan juga untuk wangian di rumah. Maklumlah, tetamu datang tak mengira masa siang atau malam. Pasti kita mahukan suasana rumah yang mempunyai udara yang segar. Jadi, kali ini aku dapatkan koleksi Love’s Bouquet untuk menyerikan lagi suasana di dalam rumah. Bulan Syawal, semua orang […]

1,466 total views, no views today