The Pirate Adventure kini tarikan baru di Melaka Alive

Melaka+Alive_tourist (53) (Medium)

Melaka Alive. Dulu aku ada cerita mengenai Melaka Alive yang menjadi salah satu tempat menarik di Bandar Hilir Melaka. Kisah Panglima Awang atau Enrique of Malacca yang sememangnya menarik. Memang kita tahu Melaka merupakan bandaraya bersejarah yang penuh dengan keunikannya yang tersendiri. Kali ini ada sesuatu yang cukup menarik juga di Melaka Alive ini. The Pirate […]

886 total views, 22 views today

Ziarah ke Madinah Al Munawwarah

Masjid Nabawi Sebelum Raudhah

Perjalanan dari Mekah ke Madinah dengan menaiki bas selama kira-kira 6 jam. Selepas tawaf wida’ yang diceritakan di entry Kisah dan Pengalaman Umrah Part 4 , jemaah umrah dari Zahafiz Travel bergerak ke Kota Madinah. Madinah atau Madinah Al Munawwarah adalah kota utama di Arab Saudi. Merupakan kota yang ramai diziarahi atau dikunjungi oleh kaum Muslimin. Di sana […]

998 total views, 8 views today

Air Minuman Upin & Ipin TIADA Dadah

Upin Ipin Viral Palsu

Upin & Ipin, memang dikenali di Malaysia, nusantara mahupun di dunia. Cukup ramai peminat animasi Upin & Ipin ini yang merupakan hasil dari Les Copaque Sdn Bhd. Baru-baru ini satu berita mengenai pengedar dadah menggunakan botol minuman Upin & Ipin telah tersebar di media sosial. Mereka menggunakan bukan sahaja botol minuman Upin Ipin tetapi banyak […]

10,480 total views, 22 views today

Nando’s Cawangan Avenue K diterjah BloggerKakiMakan

Nandos Avenue K (7)

Dah nak habis bulan raya. Hari tu baru je jumpa di Nandos Sunway City Mall yang bertentangan dengan PWTC. Macam baru lagi geng #BloggerKakiMakan jumpa berkumpul beraya bersama. Maklumlah, sesekali nak jumpa semua 5 orang. Aku pun baru tahu yang ada Nandos di Avenue K. Rasanya dibuka pada suku pertama tahun ni. Bila sampai, memang […]

1,328 total views, 6 views today

Kuala Lumpur Orchid and Bonsai Show 2015

Bonsai Walk

Hidup sihat dan berkualiti. Isu-isu yang berkaitan dengan gaya hidup sihat kerap diperkatakan oleh setiap lapisan masyarakat. Amalan gaya hidup sihat akan membolehkan seseorang itu hidup sihat sepanjang hayat. Pelbagai pandangan yang berkaitan dengan gaya hidup sihat, tetapi adalah tidak wajar kita mengambil mudah tentang amalan gaya hidup sihat ini. Konsep cara hidup yang sihat […]

4,338 total views, 18 views today

Minum Petang Sempena Hari Kemerdekaan di Royale Songket

Hi Tea Grand Bluewave (5)

Hari Kemerdekaan semakin hampir. Tahun ini dengan tema Sehati Sejiwa, sudah pasti ramai yang inginkan suasana kemerdekaan dengan perasaan muhibbah, tenang dan saling bersatu  padu tidak kira perbezaan agama dan kaum. Luangkan sedikit masa bersama keluarga, rakan dan taulan untuk menikmati minum petang di Royale Songket Restaurant, Grand Bluewave Hotel Shah Alam. Promosi ini diciptakan untuk […]

1,750 total views, 8 views today

Tempah Korban Kambing Mekah 2015

Lapah Kambing Korban di Mekah

Aidilfitri sudah berlalu. Kini hampir kepada bulan Zulkaedah dan seterusnya bulan Zulhijjah dimana berlakunya AidilAdha ataupun Hari Raya Korban. Ada sesetengah orang menganggap ibadah korban ini hanya untuk orang yang berharta atau kaya raya. Sebenarnya ibadah korban ni terlalu banyak rahsia tersembunyi yang kita tidak akan tahu jika kita tidak pernah melakukannya iaitu mengeluarkan duit kita […]

4,014 total views, 16 views today

Geng #BloggerKakiMakan beraya di Nandos Sunway Putra

Nandos Sunway Putra (7)

Masing-masing sibuk dengan jadual kerja masing-masing. Tapi setiap hari ada saja berhubung melalui aplikasi WhatsApp. Pulang bercuti raya, kami berlima cadang untuk bersama-sama meraikan hari raya bersama geng #BloggerKakiMakan ini. Maklumlah, ada yang beraya jauh dan masing-masing bersama keluarga. Inilah masanya untuk kami juga berkumpul sambil berbincang restoran-restoran mana yang akan diterjah selepas ini. Banyak […]

2,726 total views, 22 views today

Seminggu Hari Raya Open House pun bermula

shakiddo raya 2015

Dah masuk seminggu berhari raya aildilfitri. Nampak ramai yang masih lagi bercuti. Dan ada juga yang dah masuk kerja sejak awal minggu lagi. Trafik jalanraya pun masih tidak sesak seperti sebelum ini. Sudah pasti ada yang sambung cuti seminggu dan sudah pasti minggu seterusnya akan sesak dengan kepulangan ke bandar hujung minggu. Raya tahun ini di […]

2,632 total views, 2 views today