weBoost atasi masalah Signal Telekomunikasi

WeBoost Accessories

Ada masalah signal telefon tak? Apabila pulang ke kampung, signal memang berkurangan. Lagi-lagi kalau ada yang balik ke kampung yang kawasannya agak pedalaman. Memang agak sukar jika melalui kawasan-kawasan yang kurang signal. Lepas tu mungkin kita akan terlepas panggilan telefon dan mungkin juga panggilan terputus disebabkan signal yang tidak kuat ketika kita bergerak dengan menggunakan […]

524 total views, 100 views today

Aksi Parkour dalam filem Rentap

Rentap Elfira Loy

Lama juga tak tengok filem di panggung wayang. Cuti sekolah ni boleh laa bawa isteri, kawan-kawan atau paling koman tengok sendiri lah kat wayang. Macam tak biasa pulak kan. Semalam aku ada tengok trailer filem RENTAP. Eh, sekali sebut macam sentap. Tapi ni buka nak sentap tapi berentap! Filem Rentap adalah sebuah filem aksi komedi. […]

600 total views, 16 views today

Sengkuang Calit Delivery di Putrajaya

sengkuang calit sedap

Macam tak percaya je kan? Boleh buat delivery kat Putrajaya ni. Berbeza dengan 6 tahun yang lepas, penduduk kat Putrajaya ni semakin bertambah. Parking lot pun memang penuh dengan kereta. Bukan kat fasa rumah aku je, di tempat lain pun aku tengok sama. Parking sampai double dan ada yang kena clamp. Haaaa, sebab malas nak […]

764 total views, 14 views today

Inilah Kegembiraan di Karnival Upin Ipin dan Ultraman!

Upin Ipin Ultraman

Betul! Betul! Betul! Inilah kegembiraan untuk semua! Setiap tahun, pihak Les Copaque Production akan menganjurkan Karnival Upin dan Ipin 2014 yang diadakan khas untuk kanak-kanak dan seisi keluarga. Kali ini, dengan kerjasama MDeC yang bertempat di PICC Putrajaya, karnival berlangsung pada 21 hingga 23 November 2014. Tema “Inilah Kegembiraan” telah dipilih untuk karnival kali ini […]

1,952 total views, 6 views today

Mengigau sampai cari Kebab Turki

Kebab Turki sedap

Yeszzaa!!! Korang tahu kan yang aku sedang dalam challenge trip ke Turki yang ditaja oleh Asia Horizon? Haaaaaaa… sampai kengkawan blogger yang lain pun bagi sokongan tau. Terima kasih kepada yang post dan repost tu. Ajak ramai-ramai lagi, mana tahu korang yang terpilih sebab ramai yang repost IG korang tu. Ni, tadi lepas singgah jumpa […]

1,006 total views, no views today

Hadiah Kembara ke Turki oleh Asia Horizon

AHHisyamudin

10 hari 7 malam ke Turki. Ya, itulah hadiahnya jika anda jadi pemenang bertuah. Saya dan 11 lagi rakan blogger sedang menyertai kontes anjuran Asia Horizon yang bermula pada hari ini 19 November 2014 dan akan berakhir pada 10 Disember 2014. Keputusan akan dimaklumkan pada 14 Disember 2014. Saya mempelawa anda untuk menyertai kontes ASIA […]

3,188 total views, 6 views today

4 Tahun Sayangku

Daddy ilham

18 November… Antara tarikh yang sentiasa ditunggu-tunggu. Lahirnya putera yang sangat comel. Kalau diingatkan semula, pada tengahari Hari Raya AidilAdha yang kedua semuanya selamat. Selamat dilahirkan di Hospital UMRA Shah Alam. Sungguh pantas masa berlalu. Hari demi hari, minggu demi minggu, bulan demi bulan, tahun demi tahun.. Sekarang ilham dah genap 4 tahun. Dah daftarkan ilham […]

1,416 total views, 8 views today

Wall’s Paddle Pop dan Legoland Malaysia catat Sejarah

Mark Germyn

Satu lagi rekod baru tercipta di Legoland Malaysia. Seronok melihat kanak-kanak mengambil bahagian dalam program ini. Wall’s Paddle Pop dan LEGOLAND Malaysia Resort disenaraikan di dalam Buku Rekod Malaysia setelah berjaya memecahkan rekod untuk “Himpunan Lukisan Terbesar oleh Kanak-Kanak”. Sempena Hari Kanak-kanak Sedunia, Paddle Pop dan LEGOLAND Malaysia Resort mengundang 725 kanak-kanak dari pelbagai rumah […]

1,274 total views, 6 views today

Teaser Kisah Puteri Limau Les Copaque

Kartun Animasi Puteri Limau

Animasi Puteri secara rasminya telah dilancarkan pada 11 Oktober 2014 yang lalu di Sri Pentas Media Prima. Majlis Pelancaran Animasi Puteri disambut cukup meriah dan menarik minat orang ramai sejak awal tahun lagi. Dalam animasi ini, ada lima orang adik beradik puteri di Kerajaan Limau. Cerita ini mengisahkan satu keluarga di mana ayahnya merupakan ayah tunggal yang […]

2,500 total views, 10 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...